Home

Adobe voor het onderwijs

Voor het speciaal- en basisonderwijs zijn er ontzettend veel mogelijkheden om creatief te werken met Adobe producten. Wist je dat de programma’s van Adobe ook heel geschikt zijn om de 21e eeuwse vaardigheden te ontwikkelen? De meeste programma’s en apps zijn snel te leren en werken erg intuïtief.

Op deze pagina zetten we alle producten uit de Creative Cloud op een rijtje zodat jij precies weet hoe je deze kunt inzetten.

Wil je starten met Adobe in jouw onderwijsorganisatie? Bekijk hier ons portfolio van Adobe of bekijk deze video ter inspiratie. 

 • Acrobat Pro voor leerlingen met dyslexie
  Naast administratieve taken, kun je Acrobat Pro inzetten in de klas, bijvoorbeeld om kinderen met dyslexie te helpen. Zo wordt het voor leerlingen vooral gebruikt om ingescande PDF’s voorleesbaar te maken. De OCR-functie in Pro vertaalt een scan die uit afbeeldingen bestaat naar een PDF met een tekstlaag. Deze PDF’s zijn daarna voorleesbaar door bijvoorbeeld dyslexie software als Alinea.

 • Acrobat Pro voor leerkrachten
  Acrobat Pro biedt de mogelijkheid voor leerkrachten om interactieve lesstof te creëren. Daarnaast kunnen bestuurs- en administratiekantoren eenvoudig PDF’s bewerken en toegankelijk maken met Acrobat. Ook beveiligen behoort tot de mogelijkheden.

 • Photoshop
  Dit is een uitgebreid beeldbewerkingsprogramma waarmee je foto's en andere afbeeldingen op elke denkbare manier kunt verfraaien, retoucheren en manipuleren. Met Photoshop kun je bijvoorbeeld eenvoudig schoolfoto’s vanaf een smartphone of camera bewerken en categoriseren.

 • Express
  Met Express vertellen leerlingen online verhalen. Ze maken online collages, webpagina’s, presentaties, Instagram berichten en portfolio’s. Deze toepassingen zijn intuïtief en perfect te gebruiken voor bijvoorbeeld lessen mediawijsheid of digitale vaardigheden. Meer over Adobe Express.

 • Premiere Rush
  Dit is de online opvolger van Premiere Elements. Met Rush monteer en edit je op eenvoudige wijze video-opnames en voeg je voice-over, overgangen, muziek en meer toe.

 • Adobe XD
  XD is een gemakkelijk te gebruiken en laagdrempelig programma voor het ontwerpen van websites en mobiele apps. Bouw bijvoorbeeld samen met een groep leerlingen een eigen website of mobiele app. Ideaal om de competentie computional thinking verder te ontwikkelen.

 • Character Animator
  Met Character Animator kun je op het beeldscherm poppetjes maken en laten bewegen, als in een animatiefilm. Het is een laagdrempelige manier om diverse 21ste-eeuwse vaardigheden op te nemen in de les. Via de camera op je computer beweegt het poppetje met je gezicht mee. Er kunnen kant-en-klare figuurtjes worden bewerkt, maar je kunt er ook voor kiezen om er zelf een te maken.

 • Lightroom Classic
  Dit programma biedt bewerkingsmogelijkheden die je nodig hebt om het beste in je foto’s naar voren te halen. Verbeter kleuren, verwijder storende objecten en trek scheve opnamen recht. Orden eenvoudig al je foto's en deel ze op verschillende manieren.

  Tip:
  laat de leerlingen elkaar uitleggen hoe ze Lightroom het beste kunnen gebruiken. Zo stimuleer je samenwerken én communiceren.

 • Illustrator
  Met Illustrator maak je vectorillustraties met teken- en typografie-gereedschappen die zowel geschikt zijn voor zowel drukwerk, web, video als mobiel.

 • InDesign
  Hiermee maak je lay-outs voor gedrukte en digitale publicaties. Denk bijvoorbeeld aan een professionele nieuwsbrief die je vervolgens digitaal deelt met leerlingen en ouders.

 • Premiere Pro
  Met dit videobewerkingsprogramma bewerk je beeldmateriaal rechtstreeks vanaf een camera of smartphone. Premiere Pro is vooral geschikt voor gevorderden, De opvolger hiervan, Premiere Rush, is met name geschikt voor beginners.

 • Premiere Rush
  Met Rush kun je gemakkelijk via tablet of je smartphone filmpjes monteren, deze voorzien van muziek en overgangen toevoegen.

 • Presenter
  Presenter is vooral handig voor leerkrachten en werkt perfect met Microsoft PowerPoint. Je maakt van een PowerPoint een interactieve les of training met behulp van voice-overs of video’s. Daarna kun je deze publiceren in een digitale leeromgeving.

 • Captivate
  Captivate is een uitgebreid programma om e-learning mogelijk te maken. Maak quizzen, toetsen of interactieve presentaties en deel deze met je leerlingen. Dan kan de klas tegelijkertijd oefenen met de basisvaardigheden van ICT.

 Voor meer informatie over Adobe Educatie ga je naar deze pagina

Uniek voor Speciaal Onderwijs

De product varianten Creative Cloud for Enterprise (CCE) en Acrobat Pro beschikken beide over een simpele versie die vooral in Speciaal onderwijs van toepassing kan zijn.

Zo ontbreken in deze versies de online services en diensten, zoals bijvoorbeeld opslag of online samenwerken. Daarnaast hebben leerlingen geen inloggegevens nodig om gebruik te maken van de functies. De licenties voor leerlingen worden ter beschikking gesteld via de zogenaamde licenties voor gedeelde apparaten, die je kunt terugvinden in de Admin Console.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl