Azure bijeenkomst (VOL)

24 mei 2019 - 24 mei 2019

Azure is het cloud-platform van Microsoft waarmee scholen en besturen de stap richting de cloud kunnen maken. Eigenlijk kan alles wat in de serverkast op school gebeurt, overgenomen worden door Azure via de cloud. Daar gaan we tijdens de Azure bijeenkomst op vrijdagochtend 24 mei op in.

Tijdens deze kosteloze Azure informatiebijeenkomst bespreken we verschillende functionaliteiten van Azure. Wist u bijvoorbeeld dat het mogelijk is om on-premise AD’s te synchroniseren met uw Azure AD? Ook kunt u er met Azure voor kiezen uw server via de cloud tijdelijk uit te schakelen of juist op te schalen waardoor u alleen betaalt voor daadwerkelijk gebruik. Dat kan kosten besparen  terwijl de prestaties verbeteren. Opschalen of uitschakelen biedt een uitkomst tijdens vakanties of in drukke periodes waarin veel leerlingen tegelijk inloggen.

Tijdens de bijeenkomst vertellen twee besturen hoe zij Azure gebruiken. Zo laat Chris van der Schaft van SKIPOV zien hoe scholen en besturen binnen de organisatie onderling verbonden zijn via Azure. Ook demonstreert hij hoe SKIPOV gebruikmaakt van servers in de cloud om applicaties en bijvoorbeeld printers te benaderen. Tevens zal de British School laten zien hoe zij gebruik maken van de Azure AD en hoe ze door middel van Single Sign On eenvoudig externe applicaties benaderen.

Na afloop van deze bijeenkomst weet u wat Azure is en wat de overstap naar de cloud kan opleveren voor uw organisatie. Ook heeft u door praktijkvoorbeelden gezien hoe collega’s gebruik maken van Azure en welke voordelen dat oplevert. 

Praktische informatie

  • Datum: 24 mei 2019
  • Tijd: van 09.00 uur tot 12.30 uur
  • Locatie: APS IT-diensten, Zwarte Woud 2, 3524 SJ Utrecht
  • Doelgroep: ICT'ers en beheerders
  • De bijeenkomst is kosteloos

 

Programma
09:00 - 09:30 uur          Inloop
09:30 - 09:45 uur Voorwoord Jeslyn Hardeveld (APS IT-diensten)
Toelichting over de Azure licentie en onderwijskorting
09:45 - 10:45 uur Presentatie Stéphanie Straub van Microsoft
Wat kan Azure betekenen en wat zijn de mogelijkheden voor het onderwijs?
10:45 - 11:00 uur Korte pauze
11:00 - 11:45 uur Praktijkverhaal van Michael Kop van de British School, Senior Administrator
11:45 - 12:30 uur Demo van Chris van der Schaft, SKIPOV, ICT-manager