Gratis online training: effectief samenwerken en lesgeven met Teams

25 maart 2020 - 25 maart 2020

Belangrijke update: Het inschrijfformulier is helaas gesloten. U kunt de training later terugkijken via ons YouTube-kanaal.

Hebben jullie al een start gemaakt met Teams, maar heb je als leerkracht vragen over online lesgeven en samenwerken op afstand? Volg dan deze woensdagmiddag om 14:00 uur onze gratis online training over gestructureerd en effectief lesgeven in Teams. Marien Zonnenberg, zelf leerkracht, beantwoordt hier al je vragen en bespreekt de mogelijke valkuilen. Schrijf je gratis in en geef hierbij op wat jouw vragen zijn als het gaat om lesgeven met Teams, zodat wij deze kunnen behandelen.

De onderwerpen
Met deze training willen we je verder op weg helpen met het in gebruik nemen van Teams. We gaan in op veelgestelde vragen die wij horen en valkuilen waar leerkrachten mee te maken kunnen krijgen. Denk aan:

  • Hoe voorkom je dat leerlingen die aan het klieren zijn tijdens een instructie, de les verstoren?
  • Hoe zie je of alle leerlingen aanwezig zijn?
  • Hoe haal je als leerkracht nog meer uit Teams met Forms en polls? Video’s en handleidingen

Video’s en handleidingen 
Vorige week hebben we al meerdere video’s gemaakt over het online lesgeven. Je kunt deze vinden in op ons YouTube-kanaal. Ook hebben we op meerdere handleidingen over geschreven die je hier terugvindt. Wie hier dieper op wil ingaan, doet er goed aan deze online training te volgen. 

Gratis inschrijven 
Je kunt je inschrijven via dit inschrijfformulier. In het inschrijfformulier kun je aangeven wat jouw vragen zijn als het gaat om lesgeven en samenwerken met Teams. Deze vragen behandelen we dan tijdens de training. De training vindt plaats via Microsoft Teams en vlak voor de start sturen we je een link om de training te volgen.

Problemen zijn opgelost
Microsoft Teams had vorige week last van capaciteitsproblemen door de enorme stijging van Teams-gebruikers. Helaas hebben we daarom onze online training van vorige week moeten annuleren. Nu een week later ervaren we dat deze problemen zijn opgelost. Ook heeft Microsoft dit aan ons bevestigd.