Hoe richt ik Microsoft Teams veilig in voor mijn onderwijsorganisatie?

26 maart 2020 - 26 maart 2020
Veel scholen zijn, vanwege de coronacrisis, gestart met het gebruik van Teams. Deze toepassing kan ontzettend veel bijdragen in deze tijd. Denk aan contact onderhouden, opdrachten aan leerlingen uitdelen of het organiseren van vergaderingen met ouders op afstand. Het is hierbij van groot belang dat Teams optimaal en veilig is ingericht en dat je grip houdt. 

De belangrijkste beheermogelijkheden

Deze donderdag, 26 maart, om 14:00 uur bespreekt consultant Maurits Knoppert de belangrijkste mogelijkheden uit het Teams beheercentrum. Zo kom je te weten: 

  • waar je op moet letten bij de inrichting en het beheer van je eigen omgeving zodat er veilig met Teams gewerkt kan worden;
  • hoe je de regie behoudt in Teams;
  • welke verschillende instelmogelijkheden er zijn op Team niveau. 

Schrijf je in via dit inschrijfformulier. Heb je op voorhand al vragen over het beheer in Teams? Laat het ons weten via dit inschrijfformulier, dan kunnen wij deze tijdens de training behandelen. De training vindt plaats via Teams en vlak voor de start van de training, sturen we je de link op zodat je kunt deelnemen.
 
Online training van vorige week
Microsoft Teams had vorige week last van capaciteitsproblemen door de enorme stijging van Teams-gebruikers. Helaas hebben we daarom onze online training van vorige week moeten annuleren. Nu een week later zien we dat deze problemen zijn opgelost. Dit heeft Microsoft ook aan ons bevestigd.

Handleidingen, video’s en onze nieuwsbrief
Naast deze training hebben we nog meer bronnen waar je informatie vandaan kunt halen. Bekijk bijvoorbeeld onze handleidingen en video’s op deze pagina. Of schrijf je in voor onze Microsoft 365 nieuwsbrief speciaal geschreven voor beheerders.