Gratis bijeenkomst Microsoft 365 in het onderwijs bij Heutink ICT

25 september 2019 - 25 september 2019
Microsoft 365 omvat verschillende toepassingen om efficiënt samen te werken op een veilige manier. Veel van deze toepassingen heeft u al in huis, wanneer u beschikt over het Microsoft-basispakket. In samenwerking met Heutink ICT organiseren we op woensdagmiddag 25 september 2019 een gratis informatiebijeenkomst in Hengelo.

Wat komt er aan bod?
Tijdens deze bijeenkomst zoomen we in op Microsoft 365 applicaties uit het basispakket en kijken we naar mogelijkheden en kansen voor het basisonderwijs. Zo komt u precies te weten wat er in het Microsoft-basispakket zit en hoe deze onderdelen bijdragen aan het onderwijs, de beveiliging van uw data en de samenwerking op school. 

Deze bijeenkomst is zowel voor onderwijskundige als technische (Bovenschoolse) ICT'ers interessant. Tijdens de paralelsessie Teams in de klas krijgt u als onderwijskundige ICT'er inzicht in hoe Teams ingezet kan worden in de klas en hoe het de samenwerking met leerlingen kan vereenvoudigen. Wilt u liever technische kennis opdoen, bezoek dan de sessie over het beveiligen van data in de clou d.


Deze bijeenkomst is ook bedoeld voor scholen en besturen die niet bij Heutink ICT aangesloten zijn.

 

Programma

 • 12.45 uur - Ontvangst
 • 13.15 uur - Opening en welkomstwoord door Rogier Borggreve van Heutink ICT
 • 13.30 uur - Presentatie over het Microsoft-basispakket door Menno Smidts
 • 14.00 uur - Presentatie over Microsoft 365, EM+S in combinatie met Moo (de digitale leer- en werkomgeving van Heutink ICT), door Heutink ICT
 • 14.45 uur - Pauze
 • 15.15 uur - Parallelsessies: 
 • - Praktische sessie over Teams in de klas. Welke functies kunnen een meerwaarde zijn in het klaslokaal en hoe zet ik deze in? (onderwijskundig). Door Marien Zonnenberg, APS IT-diensten

  - Beveiligen van data in the cloud. Hoe zet ik ATP en AIP in? (technisch). Door Maurits Knoppert, APS IT-diensten

 • 16.00 uur - Presentatie over Windows virtual desktop door Heutink ICT
 • 16.30 uur - Afsluiting met borrel en gelegenheid tot een rondleiding door het gebouw

Windows Virtual desktop
Met Windows virtual desktop kunt u Windows apps aanbieden op elk apparaat. Zo is het mogelijk om met Microsoft 365 en Azure meerdere sessies aan te bieden via een gevirtualiseerde pc in de cloud. Dit kan interessant zijn wanneer u bijvoorbeeld met Chromebooks aan de slag wilt met Minecraft Education. Medewerkers en leerlingen loggen dan in via een webbrowser bij een Windows 10 omgeving die opgezet is in de cloud. Wilt u hier meer over weten? In deze video wordt het in 12 minuten duidelijk uitgelegd.

Goed om te weten: om Windows virtual desktop snel en gemakkelijk te laten verlopen, heeft Microsoft het bedrijf FSLogix overgenomen. De verwachting is dat FSLogix medio zomer te downloaden is via VLSC.

Schrijf u hier in »

Praktische informatie
Datum: woensdagmiddag 25 september 2019 van 12.45 uur tot 16.30 uur
Locatie: Heutink ICT, Expolaan 50, 7556 BE Hengelo
Doelgroep: ICT'ers (zowel onderwijskundig als technisch)
De bijeenkomst is kosteloos