Programmeren in de klas met de Ohbot

Tijdens deze eendaagse training gaat u zelf een start maken met het programmeren. U maakt kennis met Code.org en we laten u zien hoe diverse lesplannen voor verschillende niveaus beschikbaar zijn. Vervolgens leert u met behulp van de Ohbot om diverse aspecten van het programmeren in de praktijk toe te passen. Computerkennis is niet nodig om aan deze training deel te nemen.

Programmeren is een belangrijk onderwerp geworden in het onderwijs. Het is één van de vaardigheden die een grotere rol gaat spelen op ieder gebied in de maatschappij. Maar hoe begin ik hier nu mee als leerkracht? Waar vind ik de juist hulpmiddelen en hoe start ik dit op in mijn eigen klas? Op deze vragen geven wij antwoord tijdens de training “Coderen in de klas”

De training

Naast dat u deze dag vooral zelf veel ervaring op gaat doen met programmeren en we een aantal lesplannen uitgebreid gaan behandelen, krijgt u een Ohbot om mee te nemen naar school. Deze robot kunt u zelf programmeren en tot leven laten komen. We bespreken de mogelijkheden van de Ohbot en leggen u alles uit over het programmeren van de motoren maar ook over het gebruik van sensoren.

Data

Datum Locatie Overig

Onderwerp

  • Programmeren

Algemene informatie