Webinar Minecraft Education

31 januari 2019 - 31 januari 2019
Op donderdag 31 januari organiseren wij een webinar over Minecraft Education. Maak kennis en kom te weten hoe u lesprogramma’s kunt verrijken met de speciale versie voor het onderwijs.

De speciale educatie-versie van Minecraft, speciaal bedoeld voor gebruik in de klas en kan ingezet worden voor vakken als rekenen, geschiedenis en maatschappijleer. Daarnaast draagt het bij aan vaardigheden zoals samenwerken, problemen oplossen en communiceren. In de Education versie zijn functionaliteiten toegevoegd die een meerwaarde bieden voor leerkrachten. Zo kunt u gesprekken meelezen en opdrachten geven aan de klas. Deze versie is overigens geweldloos en daarom uitermate voor gebruik in de klas.

Per 1 januari 2019 is Minecraft Education toegevoegd aan het Microsoft-basispakket. Dit betekent dat iedere school met het basispakket en de Microsoft Basis Cloudbundel aan de slag kan met Minecraft in de klas. Tijdens dit webinar vertelt Jorne Dijkerman, leerkracht groep 8 van Kindcentrum Rivierenwijk, zijn ervaringen en deelt hij hoe u Minecraft kan inzetten in het lesprogramma. Ook legt Jeslyn Hardeveld, Microsoft Cloud Specialist bij APS IT-diensten, uit hoe u de licentie beschikbaar stelt bij gebruikers. 

Sprekers
Jorne Dijkerman, leerkracht groep 8 van Kindcentrum Rivierenwijk
Jeslyn Hardeveld, Microsoft Cloud Specialist bij APS IT-diensten

Voor wie?
Leerkrachten uit het basis- en speciaal onderwijs die met Minecraft aan de slag willen en meer willen weten over het toepassen van Minecraft in de klas.

Wanneer?
Donderdag 31 januari om 15:30

 

In dit interview met Microsoft vertelt Jorne Dijkerman over zijn ervaringen met Minecraft Education: