Webinar Teams in de klas

17 juni 2019 - 17 juni 2019

Wilt u aan de slag met Teams in de klas? Schrijf u dan in voor ons webinar op 17 juni 2019. Dit webinar is bedoeld voor leerkrachten die Teams in de klas willen inzetten en die op zoek zijn naar praktische tips.

Webinar uitgesteld
Het webinar stond oorspronkelijk gepland op woensdag 5 juni. Door een technische storing is deze helaas onderbroken na 15 minuten. We gaan de webinar opnieuw live uitzenden op maandag 17 juni om 15.30 zodat u weer de kans heeft om vragen te stellen aan de expert aan de desk. Als u al was ingeschreven is het niet nodig om dit opnieuw te doen. Onze excuses voor het ongemak. 

De mogelijkheden van Teams
Teams kan een handige toevoeging zijn in het klaslokaal. Door een team aan te maken voor de klas kunnen leerkrachten eenvoudig opdrachten aan leerlingen doorgeven. Ook is het mogelijk om instructies toe te voegen bij een opdracht, bijvoorbeeld door middel van een koppeling naar Word of PowerPoint. Zodra leerlingen klaar zijn, leveren ze hun werk in via Teams. Een leerkracht kijkt de opdracht ook weer na via Teams.

Tijdens het webinar krijgt u inzicht in de mogelijkheden die het biedt in het klaslokaal. Ook kijken we naar de verschillende devices waarop Teams gebruikt kan worden, waaronder Windows devices, smartphones en Chromebooks.

Forms en OneNote 

Vervolgens gaan we in op de functionaliteiten. Hoe maakt u bijvoorbeeld een team aan en wat voor soort team kunt u aanmaken? Er zijn teams die bedoeld zijn voor het samenwerken tussen collega’s, maar ook een team-omgeving speciaal voor het samenwerken met leerlingen. Ook komt u tijdens het webinar te weten hoe u opdrachten aanmaakt en hoe u gebruikmaakt van een Rubrix-beoordeling. Tevens gaan we kort in op Forms en hoe u daarmee een toets maakt.

Tot slot komt OneNote aan bod. We kijken naar het distribueren van opdrachten en de mogelijkheid die OneNote biedt met nakijken.

Praktische informatie

Spreker: Marien Zonnenberg, trainer bij APS IT-diensten
Datum
: Woensdag 17 juni
Tijd: 15:30 uur
Doelgroep: dit webinar is bedoeld voor leerkrachten
Vlak voor de start, sturen we u de link waar u het webinar kunt bekijken