Kosten besparen met Azure

Er zijn diverse mogelijkheden om kosten te besparen binnen Azure. Wij hebben een uitgebreide handleiding gemaakt waarin je alle opties kunt terugvinden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om kosten te besparen bij het afsluiten van Azure services.

De meest bekende benoemen we alvast kort hieronder. In bovenstaande handleiding zijn deze ook terug te vinden.

Azure Hybrid Benefit 

Met Azure Hybrid Benefit kun je je fysieke Windows Server en SQL Server licenties in je eigen tempo verplaatsen naar de cloud. Oftewel: migreren naar Azure VM’s. Dat levert een besparing op je virtuele machines op, die kan oplopen tot 40%. Je mag onze Windows server licenties gebruiken om Windows Server Virtual Machines in Azure uit te voeren. 

Zo betaal je dus alléén voor de virtuele infrastructuur. Kies bij het aanmaken van deze VM voor de Azure Hybrid Benefit optie zodat je geen dubbele kosten betaalt voor licenties. Ga voor meer informatie naar deze pagina.

Reserved Instances (RI’s)  
Wanneer je van tevoren weet dat je een virtuele machine nodig hebt voor een langere tijd, kun je kiezen voor Reserved Instances. Dit houdt in dat je een virtuele machine vooraf reserveert voor 1 of 3 jaar. Je betaalt dan ook vooraf, wat zorgt voor een korting tot 70%. Wil je meer informatie? Klik dan hier » 

Regio: Europa opties 
Het kan soms in de kosten schelen om te wisselen tussen Regio Europa – noord in plaats van Regio Europa – west. Kijk hier ook eens naar met de calculator van Azure.