Home

Inzicht in back-up oplossingen

Inzicht in back-up oplossingen

Waar bestanden eerder stonden opgeslagen op een lokale server staan deze nu veelal in de cloud. Om deze bestanden te beschermen tegen het toenemende aantal bedreigingen van buitenaf is een back-up essentieel. Tijdens de online Professionaliseringsdag afgelopen december sprak Theo Polman over de diverse mogelijkheden.

Maak regelmatig back-ups

Waarom is een back-up zo belangrijk?

Verlies van data door een menselijke vergissing komt regelmatig voor maar ook het gevaar van ransomware of een andere bedreiging van buitenaf ligt op de loer. Vaak kost het veel tijd óf geld om verloren gegevens te herstellen. Met een back-up voorkom je dat er data verloren gaat.

Ook de AVG vraagt maatregelen die continuïteit waarborgen en de gegevens beschermen. Als gegevens namelijk onherroepelijk verloren gaan, spreken we over een datalek. Bij herstel vanuit een back-up niet.

Back-up mogelijkheden

Als je een keuze wil maken tussen diverse aanbieders van back-up mogelijkheden is het belangrijk om jezelf de volgende vragen te stellen.

  • Wat wil ik back-uppen?
  • Waar wil ik de back-up bewaren?
  • Hoe vaak wil ik een back-up maken en hoe lang moeten deze bewaard blijven?
  • Wat is de contracttermijn?
  • Wat wil ik terug kunnen zetten?
  • Kies ik voor disaster recovery?
  • Wil ik een complete security oplossing?

Op basis hiervan kun je een weloverwogen keuze maken met betrekking tot een back-up service.

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig naar de presentatie of ben je nog op zoek naar software om zelf een back-up te maken? Bekijk dan hieronder de video of ga naar onze software.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl