Microsoft 365 APK

Microsoft 365 verandert en verbetert continue. Is de inrichting van je omgeving wel meegegaan met deze veranderingen? Is het nog veilig en zijn alle rechten en rollen nog juist gedefinieerd? Dat zijn terechte vragen.

Het onderwijs verandert, Microsoft 365 verandert en ook je wensen en eisen veranderen naarmate je beter bekend bent met de mogelijkheden. Maar voldoet je Microsoft 365 tenant nog aan de gebruikers- en beveiligingseisen van vandaag en maak je gebruik van de nieuwe mogelijkheden die er zijn? 

We merken dat veel scholen en besturen bovenstaande vragen herkennen. Als antwoord daarop hebben wij Microsoft 365 APK ontwikkeld. Eén van onze experts zal een dag bij je langskomen om je hele omgeving samen door te lopen en te controleren. 

We zullen je tenant, onder andere, op de volgende punten nalopen:   

•   Azure AD: zijn de rollen en rechten goed ingericht?
•   Exchange: worden mailboxen gearchiveerd? Wat is het bewaarbeleid? Staat Advanced Threat Protection aan?
•   SharePoint: worden de moderne webparts gebruikt? Hoe wordt omgegaan met het delen van documenten binnen (en buiten) je organisatie?
•   OneDrive for business: is het goed uitgerold? Staat synchronisatie aan?
•   Teams: Wie mogen er Groepen/Teams maken, inregelen via EM&S of Powershell?
•   Rapportages: wordt er gebruik gemaakt van de Rapportage mogelijkheden om kwetsbaarheden op te sporen?
•   Licentiemanagement: zijn de juiste licenties op de juiste manier toegewezen; aan de juiste personen en op basis van op basis van beveiligingsgroepen?

Dit is slechts een selectie van de punten die we checken tijdens de APK. Voor een uitgebreid overzicht, klik je hier voor een PDF-document

De opzet

Aan het begin van de dag bepaal je samen met onze expert je uitgangspunten. Vervolgens kan de expert beginnen met het toetsen van je inrichting aan de hand van de gekozen punten. Samen met jou wordt je omgeving dooplopen.

Enkele dagen later ontvang je een rapport met de observaties en de acties die je kunt ondernemen. Per onderwerp kom je te weten wat de status is: welke punten zijn goed bevonden en wat zijn je verbeterpunten. Vaak wordt op de dag zelf echter al het laaghangend fruit geplukt en zo belangrijke issues ontdekt en ter plekke opgelost.

AVG

Het rapport dat je van ons ontvangt kun je gebruiken voor de dossiervorming van je IBP-beleid.

Dummy

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met onze ServiceDesk.
Via 030 2856 870 of info@apsitdiensten.nl

 

Praktische informatie

Meer informatie

Heeft u interesse? Neem dan contact op met onze ServiceDesk via info@apsitdiensten.nl of via 030 28 56 870.