Retentiebeleid voor back-up en archief

Door uw retentiebeleid goed in te stellen, kunt u voorkomen dat data per ongeluk verwijderd wordt. Dit beleid moet ingericht worden door een beheerder.U kunt dit zelf inrichten, maar u kunt er ook voor kiezen om hiervoor onze hulp in te schakelen en dit door een consultant te laten doen.

 

Zorg dat u geen data verliest

Met de Cloudbundel heeft u producten in huis waarmee u zorgt dat u geen data verliest. Door dit goed te implementeren kunt u het veilig stellen van al uw data afdwingen via het retentiebeleid. Hiermee wordt het maken van een back-up via derde applicaties overbodig. Op deze pagina geven we informatie over de onderdelen uit de Cloudbundel 

Vertrouwelijkheidslabels en retentielabels

Met Vertrouwelijkheidslabels werkt u veilig samen aan documenten op basis van een label. Dit label geeft de gevoeligheid van het document aan. Denk aan versleuteld e-mailen en een watermerk over specifieke documenten.

Via vertrouwelijkheidslabels kunt u labels aanmaken om de gevoeligheid van documenten en e-mail aan te geven. Dit label zorgt voor regels waardoor apps weten wat er wel of niet gebeuren magg met een document of e-mail. Zo bepaalt u hoe men data mag delen. Meer informatie hierover kunt u ook terug vinden bij onze pagina over Veilig mailen.

Retentielabels zorgen voor een beleid op SharePoint-bestanden, OneDrive, Groepen maar ook e-mail. Zo voorkomt u dat iets bewerkt of verwijderd wordt. Deze labels hebben alles te maken met de compliancy en regelgeving binnen uw organisatie. Een document dat een vertrouwelijkheidslabel ‘Zeer vertrouwelijk’ heeft en dat wettelijk gezien vijf jaar bewaard moet worden, kan niet verwijderd worden.

Unified Labeling (geïntegreerde labels)

Zowel in de Azure portal als in het Office 365 beveiligingscentrum voor beheerders kunt u als beheerder labels aanmaken en beleid opstellen.

Eerder was een Azure Information Protection-client nodig op iedere pc om beleid zijn werk te laten doen. Tegenwoordig gaat het steeds vaker over ‘unified labeling’. Dat wil zeggen dat Azure-labels gemigreerd worden naar de Office 365 labels. Zodra labels hierin staan, is er geen aparte client installatie nodig. Klik hier om Azure te activeren. 

Data Loss Prevention

Met Data Loss Prevention (DLP) beveiligt u gevoelige informatie op basis van policies binnen Microsoft 365. Een e-mail of document waar een IBAN instaat wordt dan aangemerkt als gevoelig.

Azure Information Protection

Azure Information Protection (AIP) helpt documenten te classificeren, labelen en te beveiligen zodat u uw data veilig stelt. In de Cloudbundel heeft u Azure Information Protection plan 1. 

 

Upgrade mogelijkheden?

Wilt u dat dit labelen automatisch gebeurt? Dan kunt u Azure Information Protection Plan 2 aanschaffen. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over EM+S en AIP, kijk dan op onze handleidingenpagina. Wanneer u de implementatie wilt laten uitvoeren door één van onze consultants, stuur dan een e-mail naar info@apsitdiensten.nl.