Studiereis naar het Executive Briefing Centre van Microsoft (USA)

Ieder jaar reizen we samen met diverse bestuurders en ICT-verantwoordelijken naar de Verenigde Staten. Tijdens deze reis bezoeken we het Executive Briefing Centre van Microsoft en er staan referentiebezoeken bij Amerikaanse scholen op de planning. Dit is de manier om dichtbij de nieuwste technologische ontwikkelingen te mogen zijn!

De nieuwste ICT-inzichten voor uw organisatie

Microsoft-technologieën en -programmatuur spelen een belangrijke rol binnen de ICT-infrastructuur op school. Zowel op administratief niveau als binnen het primaire proces (het lesgeven). Tijdens deze studiereis naar het  Executive Briefing Center van Microsoft in Redmond komt u heel dichtbij de allernieuwste ICT-ontwikkelingen. Zo dichtbij mogelijk eigenlijk. 


We doen tijdens ons tweedaagse bezoek aan Microsoft veel kennis en ervaring op over de visie die Microsoft heeft op de ontwikkelingen binnen programmatuur en diensten voor de komende 4 tot 5 jaar. Daarnaast bezoeken we twee Amerikaanse scholen. Vorig jaar waren dat een van de scholen van het Bellevue School District en de St. Thomas School.

Speciaal georganiseerd voor bestuur/management en IT

Deze reis wordt speciaal georganiseerd voor leden van het bestuur of management en IT (eind-)verantwoordelijken uit het primair en voortgezet (speciaal) onderwijs. Deelname is op basis van twee personen uit uw instelling: één vanuit bestuursverantwoordelijkheid en één vanuit ICT-verantwoordelijkheid. 

De reis inspireert, ondersteunt en versterkt uw visie op uw meerjarig ICT-beleid. En omdat we deze reis met een groep bestuurders en ICT-verantwoordelijken maken is er voldoende mogelijkheid om met elkaar te sparren over de ontwikkelingen/ implementatie en beleidsmatige consequenties van het gebruik en de van  (nieuwe) Microsoft programmatuur en diensten.

Praktische informatie

Kosten: schatting € 2.900 per persoon (definitieve prijs wordt mede bepaald door tarieven voor vlucht en hotel). 
De bijdrage dekt de kosten van de vliegreis (economy tarief), de overnachtingen (op basis van een eenpersoonskamer), de transfers, de gezamenlijke maaltijden en drankjes. 

Planning

De studiereis vindt plaats van 18 tot 24 april 2020. Hieronder vindt u een kort overzicht van de planning die wij tijdens de studiereis aanhouden;
- Vertrek met ochtendvlucht op zaterdag 18 april
- Op bezoek bij het Executive Briefing Centre van Microsoft (dinsdag 21 en woensdag 22 april).
- Referentiebezoek Amerikaanse scholen (maandag 20 april en donderdag 23 april).
- Vertrek met avondvlucht op donderdag 23 april; aankomst in Amsterdam op vrijdagochtend 24 april.
 

Voorbereiding 

Voor alle deelnemers wordt een introductiebijeenkomst georganiseerd ter voorbereiding op deze studiereis. Tijdens deze bijeenkomst op woensdagmiddag 25 maart 2020 krijgt u uitgebreid de gelegenheid om kennis te maken met de andere deelnemers. Tevens bespreken we de accenten die aan de diverse programmaonderdelen moeten worden gegeven en hoe het programma aldaar eruit ziet. Deze bijeenkomst zal bij APS IT-diensten in Utrecht plaats vinden.

Benieuwd naar ervaringen van eerdere deelnemers? In ons magazine 'Achter de Schermen' van november 2018 leest u een verslag van de reis. Klik hier voor het verslag.

 

 

Microsoft studiereis Microsoft studiereis Microsoft studiereis

 

 

 

Vragen en meer informatie?

Neem dan contact op met

Miranda Vleerlaag (coördinator studiereizen)

                     

Mogelijke onderwerpen

Microsoft in Education: Vision
Microsoft Technology for Education
Role of Devices & Windows 10 Education
Office365 and Cloud in Education
Azure solutions in Education
Cybercrime Center
Microsoft Classroom Tools
Minecraft Education
Educational Transformation Framework

Weetje…

Op een gebied van bijna 15 km bij 8 km staan de belangrijkste hoofdkantoren van Microsoft in een bosrijke omgeving, de Microsoft Corporate Campus. Meer dan 93.000 medewerkers werken hier fulltime aan het ontwikkelen en verspreiden van nieuwe Microsoft producten.