Veilig mailen met Microsoft 365

Met Azure Information Protection zorgt u ervoor dat informatie versleuteld wordt en dat iedereen uit uw onderwijsinstelling veilig kan mailen. Azure Information Protection (ook  wel AIP) is onderdeel van de Cloudbundel.

Heeft u de cloudbundel besteld, dan kunt u aan de slag met AIP. U kunt dit zelf inrichten in uw omgeving, maar u kunt er ook voor kiezen om hiervoor onze hulp in te schakelen en dit door een consultant te laten doen. Op deze  pagina leest u meer over de mogelijkheden van AIP.

 

Veilig e-mailen door middel van classificatie en versleuteling

AIP biedt een handige oplossing voor e-mail versleuteling. Zo verstuurt u berichten versleuteld vanaf elk apparaat, zowel in- als extern.  

Ontvangers hoeven geen Microsoft-account te hebben om een versleuteld bericht te ontvangen. Dit kunnen ook Google-of Yahoo- accounts zijn. Via een e-mail notificatie ontvangen externe gebruikers bericht dat ze een versleuteld bericht ontvangen hebben en kunnen zij het bericht (wanneer ze zichzelf geverifieerd hebben) openen.  

Labels aanmaken

Een beheerder kan met AIP labels aanmaken, denk bijvoorbeeld aan het label ‘zorgdossier’. Wanneer medewerkers dit label vervolgens aan een bericht geven, zorgen zij ervoor dat het bericht niet doorgestuurd of geprint mag worden. Het is ook mogelijk om in te stellen dat een bericht standaard versleuteld wordt, wanneer er een BSN-nummer of IBAN instaat. 

AIP is meer dan alleen veilig mailen

Met Azure Information Protection kunt u naast het versleutelen van gegevens, ook Office-documenten classificeren. Zo geeft u een bepaalde gevoeligheid mee. Een beveiligd bestand wordt dan ook versleuteld verstuurd. Ook als een gebruiker een kopie van het document maakt, beveiligt AIP dit bestand. Daarnaast is in te stellen dat wanneer informatie toegevoegd wordt in een beveiligd bestand, er automatisch een aanbeveling gedaan wordt aan de gebruiker.

 

Naast Office-bestanden zijn ook pdf’s te beveiligen en ook is het mogelijk complete SharePoint-sites te classificeren.

Meer weten over AIP? 

Wilt u meer weten over veilig mailen en hoe u dit in kunt stellen, kijk op onze handleidingenpagina. Wanneer u de implementatie wilt laten uitvoeren door één van onze consultants, neem dan contact op met ons via info@apsitdiensten.nl

Handige links over AIP: