Implementatie en het gebruik van Teams

Bij de implementatie en het gebruik van Teams komen vaak verschillende vragen naar boven. De meest gestelde vragen hierover, vind je terug op deze pagina. 

Hebben leerlingen een A3 licentie nodig om te werken met Microsoft Teams? 
Nee, een leerling hoeft niet per se een A3-licentie te hebben. Leerlingen kunnen ook werken met een A1-licentie. 

 

Waarom staat er bij mijn leerlingen de melding dat ze niet kunnen inloggen in hun team? 
Om met leerlingen samen te werken moet er door de beheerder in het beheergedeelte eerst worden ingesteld dat leerlingen ook met Microsoft Teams mogen werken. Dit is voor de beheerder een eenmalige handeling. In deze handleiding staat precies wat er moet gebeuren. 

 

Is mijn account nog wel veilig, zodra er accounts voor leerlingen worden aangemaakt? 
Ja, de omgeving blijft veilig en leerlingen krijgen niet automatisch toegang tot SharePoint. Als de SharePoint omgeving op de juiste manier met de juiste rechtengroepen is ingedeeld zal er geen probleem zijn. 

 

Is het écht noodzakelijk leerlingen in de tenant aan te maken? Wij houden dat liever strikt gescheiden. 
Ja, je leerlingen moeten aangemaakt worden (al dan niet als gast) in de tenant omdat ze zo aan hun klas toegevoegd kunnen worden. 
We horen weleens dat scholen liever niet willen dat leerlingen in dezelfde tenant zitten als de medewerkers. Maar zodra je de tenant op de juiste manier inricht met de juiste rechtengroepen, is er geen probleem. Sterker nog: het wordt hierdoor gemakkelijk om leerkrachten en leerlingen samen te laten werken. 

 

Ik heb nog geen Office 365 omgeving, hoe kan ik zo snel mogelijk online zijn? 
Om hierin te ondersteunen schreven we deze handleiding, zodat scholen zonder Office 365 ook snel met Teams aan de slag kunnen.

 

Hoe start ik een videovergadering via Teams met leerlingen die niet in de tenant staan? 
Je kunt via Outlook een Teams vergadering inplannen.

Je kunt dit ook via Teams doen. Ga naar het icoon Agenda en kies rechtsboven voor +Nieuwe vergadering.

In beide gevallen nodig je jezelf uit en ontvang je zo de deelnamelink. Deze deelname link verstuur je in een bericht naar de ouders of iemand anders die niet in de tenant staat. Deze kunnen op hun beurt via de link deelnemen. Op het moment dat zij de link gebruiken moeten ze hun naam invoeren en krijg jij een melding om die persoon toe te staan in de vergadering. Zodra je dit accepteert zal de deelnemer in de vergadering verschijnen.