Meer licenties

Mogelijke vragen:

  • Wij mogen maar een x-aantal Microsoft 365 A3-licenties bestellen maar wij hebben er meer nodig.  
  • Er zijn werknemers met meerdere accounts, zoals stagiaires en tijdelijke werknemers, overblijfmedewerkers. Zij moeten ook gebruik kunnen maken van e-mail accounts. 
  • Hoe voorzien we mensen die niet in loondienst zijn toch van een account?


Wij mogen niet meer Microsoft 365 A3-licenties bestellen dan je opgeeft in de aantallenregistratie.

Dit aantal vormt de basis van het Microsoft basispakket en dit is daarmee het aantal waar je recht op hebt.

Als je in de loop van het jaar toch meer licenties nodig hebt, kun je uitbreidingen bestellen. Een uitbreiding voor medewerkers kun je via deze link bestellen. Let op: hier zijn kosten aan verbonden. Aan een uitbreiding voor leerlinglicenties zijn geen kosten verbonden en die kun je via deze link bestellen.

Om gebruik te maken van e-mail accounts voor 'niet medewerkers' kun je wel in de omgeving Office 365 A1 voor onderwijsmedewerkers bestellen. Je mag namelijk iedereen als gebruiker aanmaken in je Office 365 tenant/omgeving. Deze Office 365 A1 licenties kun je vinden bij 'services aanschaffen' en deze zijn gratis. Het aantal kan altijd opgehoogd worden, zodat je de benodigde e-mail accounts kunt aanmaken. 

Wanneer je gebruik maakt van Intune, hou er dan rekening mee Microsoft 365 A3 licenties noodzakelijk zijn voor de accounts die je via Intune wilt bedienen.