Office Pro Plus

Hoe kan ik Office aanvragen voor onze leerlingen?

Microsoft apps voor ondernemingen (voorheen Office 365 ProPlus) kun je op twee manieren aanvragen:  

1. Via schoolspot.nl 

(Ouders van) leerlingen kunnen dit via schoolspot zelf regelen. De school staat hierbuiten, zowel bij het bestellen als bij de betaling. Alle leerlingen van scholen die een Microsoft Schoolovereenkomst hebben, mogen hier gebruik van maken en om te bestellen moet je wel eerst een account aanvragen. 

2. Via de instelling en het Microsoft basiscontract

Een instelling heeft een Microsoft 365 omgeving waar je alle leerlingen als gebruikers kan aanmaken De school bestelt de Cloudbundel voor leerlingen op onze website en als de licenties geactiveerd zijn, koppel je deze aan de juiste gebruikers (leerlingen.) Een school mag dit alleen bestellen als zij een Microsoft Schoolovereenkomst hebben en de Cloudbundel (gratis) in onze webwinkel hebben aangevraagd. De leerling kan vervolgens vanuit zijn account zelf 5 apparaten voorzien van de Office installatie.

 
Het verschil tussen bovenstaande opties is dat leerlingen via de schoolinstelling een volledige Office 365 omgeving hebben via schoolspot alleen beschikken over Office 2016 op 5 verschillende devices.