Verschil Windows 7

Wat zijn de verschillen van Windows 10 ten opzichte Windows 7?
Voor wie Windows 7 gewend is, is de overstap naar Windows 10 niet zo'n schok. Windows 10 start razendsnel op. Het energiemanagement is efficiënter.


Startmenu
Het nieuwe Startmenu ziet er anders uit dan in Windows 7. Het bevat de 'tegels' die u misschien al heeft gezien in Windows 8.1. Als u het niet prettig vindt om daarmee te werken, kunt u ze verwijderen. U vindt onder de Start knop de programma's die u heeft geïnstalleerd en de opties om de computer in de slaapstand of uit te zetten.  

Windows 10 bevat de zogeheten Universal Apps. Dat zijn programma's die op al uw Windows apparaten draaien en synchroniseren: uw laptop, desktop, smartphone en tablet. Via de Windows Store kunt u meer apps downloaden. 

Microsoft Edge
Internet Explorer gaat ophouden te bestaan. De standaard browser in Windows 10 is Edge. Deze browser kan beter met de nieuwe standaarden overweg en biedt meer functies dan Internet Explorer, waaronder de mogelijkheid om (aan)tekeningen op webpagina's te maken en een 'sobere' versie van artikelen te bewaren om later zonder afleidingen te kunnen lezen.  

Om instellingen te veranderen is er nu de gebruiksvriendelijke Instellingen app, maar ook bestaat het vertrouwde Controlepaneel nog steeds.  

Taakbalk en zoeken
Op de taakbalk staan standaard een zoekveld en een icoon voor de taakweergave. Het zoekveld is zowel voor offline als voor online zoekopdrachten geschikt. De digitale assistent Cortana springt bij wanneer u een vraag intypt of via de microfoon stelt. 
 
Het besturingssysteem Windows 10 neemt minder geheugen en schijfruimte in gebruik dan Windows 7. Dat maakt het ook voor gebruikers met een oudere computer interessant om de overstap te maken.