Verschil Windows 8.1

Wat zijn de verschillen van Windows 10 ten opzichte Windows 8.1?

Voor het oog is de omschakeling van Windows 8.1 naar Windows 10 even wennen. Microsoft heeft goed naar de feedback van toetsenbord- en muisgebruikers geluisterd en deze meegenomen in een nieuwe versie, die vriendelijker is voor apparaten zónder touchscreen. Wel is het zo dat u in snelheid niet veel verbetering zult merken, Windows 10 is namelijk op het fundament van Windows 8.1 gebouwd.

Tegels
Windows 10 gebruikt de 'tegel interface' nog wel, maar heeft deze nu achter de teruggekeerde Startknop verstopt. Als u de Tablet Mode activeert, bedekken de tegels weer het gehele scherm. In Windows 8.1 waren de apps uit de Windows Store altijd fullscreen. In Windows 10 zijn de vensters er weer en bepaalt u zelf de grootte van openstaande programma's.  

De zoekbalk en Edge
De digitale assistent Cortana, die voorheen alleen op smartphones beschikbaar was, komt dankzij Windows 10 ook naar de computers. Op de taakbalk staat een handige zoekbalk waarmee u snel in uw computer en online zoekt.  

In Windows 10 ziet u niet langer Internet Explorer als standaard browser geïnstalleerd. In plaats daarvan is er de nieuwe browser Edge. Hierin kunt u onder andere (aan)tekeningen op webpagina's maken en artikelen 'sober' bewaren om deze zonder afleidingen te lezen. Uiteraard kunt u naar keuze een andere browser, zoals Google Chrome of Firefox, gebruiken.