Communiceren: een 21e eeuwse vaardigheid

Nieuwe culturen leren kennen met Skype

Wereldwijd contacten leggen met alleen een internetverbinding en een Skype account. Het klinkt heel makkelijk en dat is het ook! Skype in the Classroom maakt deel uit van Office 365 en is dus eenvoudig gratis te gebruiken.

Met Skype maken leerlingen op speelse wijze kennis met kinderen uit andere culturen. Zo kun je op een interactieve manier lesgeven over verschillende landen en leren de kinderen onder andere om op een duidelijke manier te communiceren. 

Wat kun je met Skype in de klas?

  • Mystery Skype 
    Deze optie brengt je in contact met een willekeurige klas in een ander landJe maakt van tevoren een afspraak met een groep die je kunt selecteren op leeftijd om vervolgens de leerlingen aan de hand van ja en nee vragen te laten raden uit welk land de andere kinderen komen.

  • Projecten 
    Op de website van Microsoft Education onder het kopje Skype vind je tal van samenwerkingsprojecten. Samen met andere klassen ga je aan de slag met uiteenlopende onderwerpen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een project met robots of je kunt twee klassen samen laten zingen en dansen.

  • Nodig een expert uit 
    Skype biedt de mogelijkheid om een expert uit te nodigen die via Skype vertelt over zijn werk en in gesprek gaat met de klas. Denk bijvoorbeeld aan een schrijver in de Kinderboekenweek om verhalen echt te laten leven. 

Wist je dat je met Skype in de klas zelfs op virtuele schoolreis kunt? Ga bijvoorbeeld een half uurtje op bezoek in een Museum of een exotische dierentuin. Helaas zijn deze reisjes nog niet beschikbaar in het Nederlands.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl