Efficiënt werken

Efficiënt werken

De werkdruk in het onderwijs is hoog. Er wordt steeds meer van je verwacht. De taken naast het lesgeven neem in een snel tempo toe. Er zijn er veel dingen die je aandacht vragen. Naast lesgeven, administratieve taken, vergaderingen en afspraken met collega’s of ouders loopt je mailbox de hele dag door vol met nieuwe berichten. Het kan soms lastig zijn om overzicht te houden en je tijd goed in te delen.

Slimmer werken anders organiseren

Efficiënt werken in het basisonderwijs betekent vaak het anders organiseren van de werkzaamheden en het verbeteren van werkprocessen. Met effectief werken wordt in feite slimmer werken bedoeld, waarmee je grip op je tijd krijgt en weer ruimte hebt voor die dingen waar het echt om draait in het basisonderwijs: het lesgeven en het verbeteren van de leeropbrengsten. Een slimmere manier van werken verhoogt bovendien ook je werkplezier!

Effectief samenwerken met ICT

ICT kan bijdragen aan een gestructureerde inrichting van je werk. Er zijn diverse ICT-toepassingen zoals IbabsDocumizers en Microsoft 365 toepassingen als One Note, Planner, To Do die je kunnen helpen om je dagelijkse werkzaamheden makkelijker te maken en je tijd efficiënt in te delen. Daarnaast zijn er diverse ICT-toepassingen voor een betere samenwerking. Zeker als niet iedereen op school aanwezig is, bieden bijvoorbeeld Teams en SharePoint uitkomst om altijd en overal met elkaar te kunnen samenwerken.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl