Vergaderen en samenwerken

Bestandsopslag binnen Microsoft Teams

In Microsoft Teams worden onderling veel bestanden gedeeld. Zo kun je gemakkelijk samenwerken met collega’s of leerlingen. Zodra je een Teams omgeving aanmaakt, maak je eigenlijk ‘onder water’ een Microsoft 365 groep aan met extra functionaliteiten. Je krijgt - net als bij een Microsoft 365 groep - een gedeelde mailbox, agenda, planner en een eigen SharePoint-omgeving.

Een SharePoint (document) bibliotheek

Als je in Microsoft Teams klikt op het tabblad ‘Bestanden’, krijg je een overzicht van alle documenten die relevant zijn voor jouw team. Je kunt het zien als een gesloten bibliotheek voor alle leden van het team. Wanneer je verder kijkt zul je ontdekken dat deze bestanden niet in het team zelf zijn opgeslagen, maar in een bibliotheek in SharePoint. Elk team heeft dus altijd een eigen ruimte binnen SharePoint waar de bestanden en mappen zijn opgeslagen, terwijl de communicatie plaatsvindt in Microsoft Teams.  

Wanneer je binnen Teams een een-op-een of een groepschat start, is dit een persoonlijk gesprek. De bestanden die binnen de chat worden gedeeld kun je daarom terugvinden in je OneDrive.   

Hoe kom ik in mijn bibliotheek?

Binnen Teams klik je op ‘Bestanden’ en vervolgens op ‘Openen in SharePoint’. Hier zie je je Teams-omgeving in een ‘SharePoint-jasje’, met rechtsboven alle leden en links een navigatievenster.  

In het navigatievenster zie je voor elk kanaal een map binnen je bibliotheek. Het tabblad ‘Bestanden’  in Teams is dus slechts een link naar de documentbibliotheek van SharePoint.  

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl