Beheertips

Gemakkelijk een centrale e-mailhandtekening voor je school instellen?

Eenduidig communiceren binnen- en buiten de onderwijsorganisatie is belangrijk om professionaliteit en betrouwbaarheid uit te stralen. Een e-mailhandtekening is een vorm van communicatie die je eenvoudig kunt standaardiseren voor de hele school. Zo voorkom je bijvoorbeeld spelfouten of onvolledige handtekeningen en bereik je uniformiteit.

Voordat je begint is het goed om vast te stellen welke onderdelen je wil opnemen in de handtekening. De meest voorkomende onderdelen hebben wij alvast voor je op een rijtje gezet:

  • Voor- en achternaam
  • Functietitel
  • E-mailadres
  • Websiteadres
  • Jullie logo

Veel scholen kiezen er ook voor om het adres van de school en het centrale telefoonnummer te vermelden in de handtekening.

Standaard e-mailhandtekeningen

Exclaimer is een toepassing die je helpt om de e-mailhandtekeningen van je school of bestuur centraal te beheren. Je ontwerpt een format en deze wordt automatisch ingevuld met de juiste gegevens. Zo kun je de handtekening in één keer aanpassen en toewijzen, per medewerker of per groep. Handig als je de ontvangers bijvoorbeeld fijne feestdagen wil wensen of als het logo is veranderd. 

Het programma werkt samen met Microsoft 365 en Azure Active Directory. Je kunt in de Active Directory de handtekeningen eenvoudig toewijzen aan de juiste gebruikers. Zodra zij een mail sturen verschijnt de handtekening vanzelf onderaan de e-mail. Zo ontlast je de leerkrachten en kunnen zij zich volledig richten op het geven van onderwijs. En jij als beheerder bespaart ook tijd. Een win-win situatie!

Wil je precies weten hoe het werkt? Bekijk de volledige handleiding.

Starten met Exclaimer

Wil je Exlaimer ook inzetten voor jouw onderwijsinstelling? Bekijk dan de producten Exclaimer Cloud (online) of Signature Manager (on-premise). Bekijk ook de exacte verschillen tussen beide programma's.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl