Beheertips

Gemakkelijk een centrale e-mailhandtekening voor je school instellen?

Eenduidig communiceren binnen- en buiten de onderwijsorganisatie is belangrijk om professionaliteit en betrouwbaarheid uit te stralen. Een e-mailhandtekening is een vorm van communicatie die je eenvoudig kuntstandaardiseren. Zo voorkom je bijvoorbeeld spelfouten of onvolledige handtekeningen en bereik je uniformiteit.

Voordat je begint is het goed om vast te stellen welke onderdelen je wil opnemen in de handtekening. De meest voorkomende onderdelen hebben wij alvast voor je op een rijtje gezet.

  • Voor- en achternaam;
  • Functie;
  • E-mailadres;
  • Website;
  • Afbeelding van het logo.

Veel scholen kiezen er ook voor om het adres en het centrale telefoonnummer te vermelden in de handtekening.

Standaard e-mailhandtekeningen

Exclaimer is een toepassing die je helpt om de e-mail handtekeningen van je school of bestuur centraal te beheren. Het door jou ontworpen format wordt automatisch ingevuld met de juiste gegevens. Zo kun je de handtekening in een keer, of per groep, aanpassen en toewijzen. Handig als je de ontvangers bijvoorbeeld fijne feestdagen wil wensen of als het logo is veranderd. 

Het programma werkt samen met Microsoft 365 en Azure Active Directory. Je kunt in de Active Directory de handtekeningen eenvoudig toewijzen aan de juiste gebruikers. Zodra zij een mail sturen verschijnt de handtekening vanzelf onderaan de e-mail. Zo ontlast je de leerkrachten en kunnen zij zich volledig richten op het geven van onderwijs terwijl jij als beheerder ook tijd bespaart. Een win-win situatie. 

Wil je precies weten hoe het werkt? De volledige handleiding vind je hier

Starten met Exclaimer

Wil je Exlaimer ook inzetten voor jouw onderwijsinstelling? Bekijk dan de producten Exclaimer Cloud(online) of Signature Manager (onpremise).Als je nieuwsgierig bent naar de exacte verschillen tussen beide programma’s kun je een kijkje nemen opdeze pagina.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl