Beheertips

Bespaar tijd met het Power Platform van Microsoft

Door gegevens te verzamelen, verwerken en inzichtelijk te maken, kun je als beheerder of ICT’er veel tijd besparen in dagelijkse werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een storingsmelder waardoor je direct ziet of er een apparaat met een storing kampt. Of een ziekmeldapp voor ouders waarbij de melding direct bij de juiste leerkracht terecht komt. Hiervoor maak je gebruik van het Power Platform van Microsoft.

Het Power Platform: wat is het precies?

Het Power Platform is een verzameling van een aantal applicaties waarmee je eenvoudig apps bouwt en geavanceerde data-inzichten verkrijgt. Ook kun je deze data-inzichten en analyses automatisch via Power Automate (Flow) gebruiken om zo werkprocessen te automatiseren. Hierdoor is er minder handmatig werk nodig. 

Het Power Platform bestaat uit de volgende vier producten  

  • Power BI; 
  • Power Apps; 
  • Power Automate (voorheen Flow);
  • Power Virtual Agent.

Je kunt deze diensten als los product aanschaffen. Daarnaast zijn er additionele toepassingen waar je voor kunt kiezen, zoals AI Builder, Chat session for Virtual Agent en Power Apps-portals. Hiermee kun je specifieke functies toevoegen aan je Power Platform.   

Mocht je interesse hebben in een product, dat je niet in onze webwinkel terugvindt, neem dan contact met onze ServiceDesk op.

Hoe werkt het?

De Power Platform applicaties halen onder andere gegevens uit Dynamics 365, Microsoft 365 en andere informatiebronnen. Dit wordt vervolgens gecombineerd tot een gekoppelde omgeving. Ook zonder ontwikkelaarsachtergrond kun je met het Power Platform aan de slag. Apps bouwen, workflows opstellen en analyses maken kan al met kennis van Excel en PowerPoint. Het Power Platform is een zogeheten no-/ low-code platform. 

Het Power Platform en de cloudbundel

Met de cloudbundel beschik je al over twee van de vier producten uit het Power Platform, namelijk: 

  • Power Automate (voorheen Flow) automatiseert bedrijfsprocessen zodat er minder handmatig werk nodig is. 
  • Power Apps biedt de mogelijkheid apps te maken waarin je simpele processen en formulieren opneemt. Hierbij is kennis van een programmeertaal niet nodig. 

Gebruikers kunnen deze producten alleen gebruiken in de context van Microsoft 365 en/of Dynamics 365. Je mag alleen applicaties en stromen maken op basis van je Microsoft 365-gegevens. In de meeste gevallen is dit voldoende. Maar wil je deze applicaties buiten de context van je tenant gebruiken en gegevens delen binnen en/of buiten je organisatie, dan kun je de uitgebreidere varianten van het Power Platform aanschaffen. Kijk dan naar dit product in onze webwinkel of de premium variant van Power BI.

Wil je meer lezen over het Power Platform? Bekijk deze Microsoft-pagina.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl