Veilig e-mailen

Veilig e-mailen: hoe regel ik dat?

Het is goed om te weten dat het met Microsoft 365 mogelijk is om gevoelige informatie zoals een zorgdossier of notulen, veilig te delen zodat de kans op datalekken sterk vermindert. 

Veilig mailen met Office 365 

Mailboxen zijn een verzameling van vertrouwelijke stukken. Microsoft 365 biedt verschillende functies die veilig e-mailen mogelijk maken. Zo kan een beheerder instellen dat e-mailverkeer wordt beveiligd door encryptie (versleuteling). Daardoor kan alleen de ontvanger het bericht en de eventuele bijlagen lezen. Mocht het onderschept worden, dan is het onleesbaar. 

Als een beheerder dit instelt, kan het zo zijn dat je als gebruiker een melding ontvangt dat je het bestand beter kunt versleutelen zodra je bijvoorbeeld een rekeningnummer of andere gevoelige informatie typt.  

Met de Microsoft-cloudbundelbeschik je over Azure Information Protection (ook wel AIP). Hiermee beveilig je documenten en e-mailberichten door deze te classificeren en labels toe te passen.

Om precies te weten wat de mogelijkheden zijn van AIP schreven we deze whitepaper. We benoemen de verschillende labels die je kunt gebruiken en je komt meer te weten over de verschillende mogelijkheden van veilig mailen met Microsoft 365. 

Versleutelen, niet doorsturen of vertrouwelijk 

In Outlook heb je als gebruiker verschillende opties om een e-mail veilig te versturen. Naast het versleutelen van berichten kun je ook aangeven dat een bericht niet doorgestuurd of gekopieerd mag worden. 

Als een bericht gestuurd wordt met de machtiging Vertrouwelijk of Zeer vertrouwelijk kan het bericht buiten jullie organisatie niet gelezen worden. Collega's kunnen deze e-mail dan alleen intern bekijken, bewerken en beantwoorden. 

Wil je meer weten over veilig e-mailen het delen van bestanden? Kijk dan eens op deze pagina

Ook interessant om te lezen