beveiliging

Bescherm je gegevens en houd grip op data

Het beschermen van data tegen verlies, menselijke fouten of gevaren van buitenaf is erg belangrijk. Mede door de komst van de AVG. Op deze pagina vind je alle informatie die je kan helpen om je gegevens te beschermen en grip te houden op je data. 

Gevoelige data wil je natuurlijk beschermen, denk aan zorgdossiers van je leerlingen of aan andere persoonlijke gegevens. Microsoft biedt standaard drie manieren om verlies van data te voorkomen.

Lees meer over de mogelijkheden van Microsoft om je data te beschermen

Wanneer we het hebben over beveiliging, zijn we vaak bezig met het beveiligen van data tegen gevaren van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan virussen of ransomware. Natuurlijk is dit een belangrijk onderdeel van je beveiligingsbeleid. Maar vergeet ook zeker het gevaar niet van zij die ‘binnen’ zijn: de medewerkers. De meeste datalekken ontstaan namelijk door fouten van gebruikers.

Lees meer over de bescherming tegen menselijke vergissingen ≫

Veilig e-mailen

Er zijn verschillende mogelijkheden om veilig te e-mailen en bestanden te delen. Zo kun je bijvoorbeeld documenten en e-mails beveiligen door deze te labelen. 

Lees hier alles over veilig mailen binnen- en buiten je onderwijsorganisatie ≫

Veilig videobellen

Veel scholen zijn al gestart met het gebruik van Teams, een van de tools om mee te videobellen. Om gebruik te kunnen maken van een veilige online omgeving voor het videobellen, is het goed om na te denken over privacy. 

Lees hier welke punten belangrijk zijn ≫

Privacy

Er worden steeds meer eisen gesteld om de privacy van leerlingen, medewerkers en ouders te beschermen.

Meer informatie over diverse privacy-vraagstukken ≫

Labeling

Door het instellen van rechten op een SharePoint-bibliotheek, geef je als beheerder bepaalde groepen of gebruikers toegang tot documenten. Op deze manier kan iedereen die toegang heeft tot SharePoint ook bij deze documenten. In sommige gevallen is dat niet voldoende bescherming. Het is dan mogelijk rechten aan bepaalde documenten mee te geven door middel van labels. Hiermee zorg je ervoor dat ongeacht waar het document zich bevindt, de beveiliging intact blijft. Wil je weten hoe dit precies werkt? Kijk dan het webinar ‘Data beschermen door middel van labeling binnen Microsoft 365’ terug.

Wil je migreren naar de Microsoft Cloud? Klik dan hier voor een stappenplan ≫

Inzicht in back-up oplossingen

Waar bestanden eerder stonden opgeslagen op een lokale server staan deze nu veelal in de cloud. Om deze bestanden te beschermen tegen het toenemende aantal bedreigingen van buitenaf is een back-up essentieel.

Lees meer over de mogelijkheden omtrent het maken van een back up ≫

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl