Implementatie & beheer

Inrichting en configuratie

Bij de inrichting en de configuratie komt veel kijken. Om je te ondersteunen tijdens deze werkzaamheden, hebben wij tal van handleidingen ontwikkeld. Ook bieden wij advies op het gebied van implementatie en de keuzes die je moet maken als het gaat om ICT. 

Een aantal onderwerpen waar we je in kunnen begeleiden zijn:

Als beheerder is het je taak de software en gegevens van leerkrachten en leerlingen te beveiligen en gebruikers eenvoudig toegang te bieden tot vele soorten apparaten. Zeker nu je steeds meer ziet dat iedere leerling een eigen apparaat tot zijn/haar beschikking krijgt. 

Met Endpoint Manager (for Education), voorheen Intune, regel je dit. Hiermee configureer en beheer je heel eenvoudig, via een online platform, alle apparaten binnen de organisatie. Zo houd je de regie en kun je de apparaten ook op afstand beheren. Endpoint management is onderdeel van Microsoft 365. Een goede inrichting van Endpoint Manager is een voorwaarde voor effectief beheer. Onze consultants Jan en Maurits kunnen je ondersteunen bij de inrichting en het beheer van alle apparaten (pc’s, laptops, Macs, iPads en Android) op basis van de security- en privacyrichtlijnen van de school.

Hoe kun je controle houden over je eigen data en datalekken voorkomen? Onze consultants zijn ervaren in het inrichten van Data Loss Prevention (DLP), onderdeel van Microsoft 365, voor het identificeren, monitoren en beschermen van gevoelige informatie. Daarnaast kunnen ze met de inrichting van Advanced Threat Protection en Azure Information Protection op een technische manier een extra beveiliging inbouwen. Naast een technisch deel is ook bewustwording en training van de collega’s van belang, zodat zij bestanden veilig delen vanuit SharePoint en OneDrive. Ook hiermee kunnen we je van dienst zijn.  

Identity management is de basis van je beveiliging. Als beheerder wil je geen ongewenste gasten binnen je omgeving. Deze omgeving moet je dus goed beschermen tegen indringers. Ook dit regelen wij. We richten Azure Active Directory Premium voor je in en bouwen extra barrières in met Multi Factor Authenticatie (MFA). Daarnaast activeren we de Self Service Password Reset (SSPR), zodat collega’s die hun wachtwoord zijn vergeten dit zelf kunnen oplossen.   

Wil je als beheerder inzicht krijgen in het gebruik van je omgeving en de beveiligingsinstellingen? Dan helpen wij je met de inrichting van een Analytics dashboard. Dat geeft je onder meer inzicht in de hoeveelheid spam die binnenkomt, welke collega’s zich niet aanmelden met MFA, wie er grote hoeveelheden bestanden verwijdert en hoeveel mensen gebruik maken van Teams.  

Teams heeft als doel om beter samen te werken met afdelingen of werkgroepen. Wil je daarnaast als organisatie ook nieuws en mededelingen publiceren, een handboek online plaatsen of een kwaliteitsdocument inzichtelijk maken? Dan kun je gebruik maken van een SharePoint communicatieportal. Onze consultants kunnen de inrichting van communicatieportals voor je regelen. In overleg met de betrokkenen van je organisatie achterhalen we welke instellingen het beste overeenkomen met de organisatiewensen. Samen vinden we de balans tussen een veilige en werkbare omgeving voor de collega's. 

Handleidingen voor beheerders

Om scholen en schoolbesturen te ondersteunen in het gebruik van Microsoft 365 en andere licenties hebben wij verschillende handleidingen geschreven. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met de desbetreffende leverancier of onze Servicedesk.

Service & contact