Inrichting en configuratie

Migratie naar de Microsoft 365 cloud

Denk je erover om de overstap naar de cloud te maken? Werken in de cloud biedt allerlei voordelen. Zo zijn diensten vanuit de cloud makkelijker te integreren in de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het beheren van apparaten. Zonder tussenkomst van een ICT-er kunnen nieuwe apparaten direct door de medewerkers in gebruik genomen worden. Ook zijn servers dan niet meer nodig. 

Op het gebied van beveiliging maak je dankzij de cloud grote sprongen vooruit. Met behulp van Artificial Intelligence kun je de risico's beperken en soms zelfs uitsluiten. Zo krijg je meer grip op data binnen je organisatie.

Daarnaast biedt het voor gebruikers voordelen. Het maakt namelijk niet meer uit vanaf welke plaats of apparaat je aan het werk gaat. Je e-mail, documenten zijn namelijk overal beschikbaar. Ook samenwerken aan hetzelfde document gaat hierdoor zonder problemen.

Wat biedt de cloudbundel precies?

Om te starten met de cloud schaf je de cloudbundel aan. Deze bundel bevat allerlei online diensten. Door te kiezen voor de cloudbundel kunnen je gebruikers aan de slag met onder meer Microsoft Teams, Word en Powerpoint. Maar ook met speciale apps voor het onderwijs, zoals To Do om takenlijsten bij te houden, Forms om toetsen af te nemen en SharePoint voor (gezamenlijke) bestandsopslag. 

Iedere gebruiker krijgt een online omgeving van waaruit je toegang hebt tot de Office-programma’s en de beschikking tot een persoonlijke OneDrive. Ook krijg je met de cloudbundel de nieuwste versie van Windows 10. Deze versie bevat een antivirusprogramma en in combinatie met de beveiligingsproducten uit de cloudbundel, biedt het ook bescherming tegen online gevaren, malware en phishing.

De Microsoft cloudbundel bestaat uit de volgende onderdelen: 

 • Office 365 A3 
  Office 365 Education A3 bevat de persoonlijke mailbox, nieuwste Office 365 applicaties en OneDrive. 
 • Enterprise Mobility + Security (EMS) A3
  De EM+S bundel biedt beveiligingsmogelijkheden zodat je data veilig blijft en alleen de juiste mensen toegang hebben tot je omgeving. Bovendien beheer je hiermee alle soorten apparaten uit je school of bestuur. Ook heb je SingleSignOn mogelijkheden en kun je Multifactor Authenticatie inzetten. 
 • Windows 10 A3 
  Met de cloudbundel beschik je over Windows 10 Education A3 en Windows 10 Enterprise E3. Je kiest zelf waarmee je wilt werken. De Education editie heeft specifieke instellingen gericht op educatie. 
 • Minecraft Education 
  Met Minecraft Education kunnen leerlingen een complete wereld bouwen. Deze speciale versie voor het onderwijs biedt de Classroom Mode for Minecraft waardoor het spel educatief in te zetten is. Via het bijbehorende Codebuilder kunnen leerlingen aan de slag met coderen. 
 • Microsoft Defender voor Office365 Plan 1
  Microsoft Defender voor Office 365 scant e-mail bijlagen en URL’s, beschermt tegen phishing, maar checkt ook op onveilige links en malware. 

Aan de slag met de cloudbundel

Wil je ermee starten? Dan bestel je de cloudbundel voor medewerkers en eventueel voor leerlingen in onze webwinkel. Voor de cloudbundel berekenen we geen extra kosten (het is onderdeel van het Microsoft-basispakket). Als je beschikt over het basispakket kun je voor hetzelfde aantal gebruikers de cloudbundel aanvragen. Mocht blijken dat je meer cloudbundels nodig hebt dan het aantal basispakketten dat je hebt opgegeven, dan bestel je een uitbreiding op het Microsoft-basispakket. Voor leerlingen bestel je in dat geval een uitbreiding op de cloudbundel voor leerlingen.

Als je voor de eerste keer de cloudbundel bestelt, ontvang je een e-mail met vervolgstappen en een link naar een aanvraagformulier voor een enrollment, ook wel een registratie bij Microsoft. Na het insturen van het aanvraagformulier gaan wij voor je aan de slag en kun je zelf – als je dat nog niet gedaan hebt - een tenant aanmaken en inrichten. Alle stappen vind je terug op onze handleidingenpagina

Kunnen we je helpen?

Heb je hulp nodig bij de inrichting en implementatie van je cloudomgeving? Onze consultants helpen je graag bij een veilige en duurzame inrichting van Microsoft 365 waar je veilig en effectief mee kunt werken in je onderwijsinstelling. {link naar Ondersteuning en Advies!}

 

 

 


Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl

Ook interessant om te lezen