Standaard updatekanaal wijzigt voor Microsoft 365 Apps voor ondernemingen (Office 365 ProPlus)

Het standaard updatekanaal voor Microsoft 365 Apps voor ondernemingen (voorheen Office 365 ProPlus) zal per 10 november wijzigen van 'Semi-Annual' naar 'Current Channel'.

Dit betekent dat elke gebruiker, waar het kanaal op standaard staat ingesteld, na de eerstvolgende update automatisch wordt voorzien van Office updates. Waar zij eerder elk half jaar de updates ontvingen, krijgen zij deze nu zodra ze beschikbaar zijn.

Uiteraard kun je nog steeds zelf kiezen welk update-kanaal je instelt voor de gebruikers bij jou op school. Dit kun je op elk moment bekijken of wijzigen in het Microsoft 365 beheercentrum:

Beheercentrum > Instellingen > Organisatie-instellingen > Organisatieprofiel > Releasevoorkeuren

Let op: Beheer je de functie-updates via een groepsbeleid of Intune? Dan zullen deze instellingen in tact blijven en hoef je niets te veranderen.

Ons advies

Wij raden aan om 'Current Channel' in te stellen voor alle gebruikers, zodat iedereen met de laatste versies en technologieën van de Office programma's werkt. Ook is het belangrijk om alle gebruikers op hetzelfde kanaal te zetten, zodat er geen onderlinge verschillen zijn in functionaliteiten (handig wanneer collega's elkaar om hulp vragen).

Dummy