De moderne variant van SharePoint: dit zijn de voordelen

In 2018 heeft Microsoft een moderne versie van SharePoint gelanceerd die een stuk meer mogelijkheden biedt vergeleken met de klassieke variant. Lees op deze pagina wat de voordelen van de nieuwe variant van SharePoint zijn. 

De voordelen

  1. De moderne versie is gebruiksvriendelijker. Zo is deze variant goed bereikbaar voor mobiele apparaten, wat bij de klassieke variant niet het geval was. Daarnaast is navigeren vereenvoudigd, net als het toevoegen van documenten. Ook kun je bijvoorbeeld bestanden slepen in de nieuwe variant, wat in de vorige onmogelijk was.  
  2. De uitstraling is moderner. Je kunt bijvoorbeeld eigen banners toevoegen aan pagina’s.  
  3. Ook aan beveiliging is gedacht. Doordat er geen gebruik gemaakt mag worden van verschillende scripts is de moderne variant veiliger dan zijn voorganger.   
  4. Niet geheel onbelangrijk: de moderne variant is sneller dan zijn voorganger! Pagina’s laden sneller en dat werkt een stuk prettiger. 
  5. En tot slot: de nieuwe versie biedt veel voordelen voor beheerders. Zo kun je gebruikmaken van een startersontwerp waardoor je minder tijd kwijt bent aan de inrichting.  

Je eigen omgeving configureren naar de moderne variant

Wil je hier meer over weten? Begin dit schooljaar ontwikkelden we een nieuwe training waar deelnemers samen met twee consultants een dag actief aan de slag gaan om hun eigen omgeving om te zetten. Zo richt je SharePoint Communicatie sites in en ga je aan de slag met het configureren van een communicatie Hubsite. Aan het einde van deze training heb je je eigen omgeving deels ingericht volgende de nieuwe mogelijkheden.

 

Dummy