Drie interessante apps voor je digitale lessen!

Zoek je een interessante manier om 21e eeuwse vaardigheden bij leerlingen te stimuleren? Kijk dan eens naar de Adobe Spark apps. Deze apps werken intuïtief en kunnen ingezet worden om de creativiteit en samenwerking te stimuleren. Leerlingen kunnen er gelijk mee aan de slag en zelf uitzoeken hoe het werkt.  

Spark Video 

De eerste app uit de Spark collectie is Spark Video. Dit is een zogenoemde storytelling-app waarmee je video’s maakt waar je vervolgens voice-overs, animaties, teksten en foto’s aan toevoegt. Geef leerlingen bijvoorbeeld de opdracht om een boekverslag te maken in videovorm. Je kunt de app ook inzetten tijdens een les mediawijsheid om de dialoog aan te gaan met je klas. Bijvoorbeeld over de vraag of je beeldmateriaal van internet zomaar gebruiken voor je eigen film. 

Spark Page  

Met Page maak je een eigen webpagina die je vult met tekst, video, afbeeldingen en linkjes. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld een werkstuk maken met Page, maar ook een interactieve presentatie. Een pagina maak je door middel van een template, waardoor het niet alleen voor de oudere leerlingen te gebruiken is, maar ook geschikt is voor de lagere groepen.  

Spark Post  


Post is de app waarmee je bijvoorbeeld posters of andere mooie afbeeldingen maakt. Ontzettend leuk voor een aankondiging van een sportdag of viering bijvoorbeeld. Je kiest zelf de kleuren, achtergrond en lettertypes en kunt gebruikmaken van allerlei filters. 

Adobe Spark in jouw klas! 

De apps die we hierboven noemen zijn voor iedereen gratis te gebruiken. Je downloadt ze eenvoudig op je smartphone. Wel heb je beperkte functionaliteiten als je de gratis versie gebruikt. In de Creative Cloud die je via APS IT-diensten kunt bestellen, heb je de volledige functionaliteiten. Ook kun je als beheerder gebruikers beheren via de nieuwe console wat zorgt voor meer regie over de applicaties.  

Daarnaast biedt de Creative Cloud nog veel meer interessante programma’s en apps voor het onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan Acrobat Pro, een programma dat voor leerlingen met dyslexie veel kan betekenen. Of Premiere Rush, een intuïtief videobewerkingsprogramma waarmee leerlingen leren monteren. Lees hier wat de Creative Cloud het onderwijs te bieden heeft.  

Wil je ook aan de slag met Adobe bij jou op school? Via APS IT-diensten kun je het complete pakket bestellen tegen gunstige prijs en voorwaarden. 
Dummy