Online lesgeven in Microsoft Teams

 

Als je als leerkracht aan de slag wil met Teams, ben je waarschijnlijk benieuwd naar de mogelijkheden om contact met leerlingen en collega’s te onderhouden en om lessen op afstand voort te kunnen zetten. Door bijvoorbeeld een team aan te maken voor de klas kun je eenvoudig opdrachten aan leerlingen doorgeven. Ook is het mogelijk om instructies toe te voegen bij een opdracht, leerlingen hun werk te laten inleveren en na te kijken via Teams. Bovendien kun je via de chat of vergaderfunctie eenvoudig met elkaar in gesprek gaan.

Handleidingen

Het is handig om vooraf met de leerlingen afspraken te maken over hoe je gaat communiceren. Met onderstaande handleidingen helpen we je hierbij graag op weg.  Ook informeren we je hoe je kan werken met leerlingen in Teams als ze een Chromebook gebruiken.

 

1.  Praktische handleiding over uitdelen van lesmateriaal, maken van afspraken en gebruik van kanalen
2. Handleiding online lesgeven via Microsoft Teams
3. Handleiding over werken met leerlingen in Teams op een Chromebook
4. Snel samenwerken in Teams met je collega's
5. Handleiding snel aan de slag met Teams

                       

Bekijk de veelgestelde vragen voor leerkrachten

Bij het gebruik van Teams komen vaak verschillende vragen naar boven. De meest gestelde vragen hierover, lees je terug in onze veelgestelde vragen.

Hulp voor leerlingen

 

  

Wil je je leerlingen informeren over het werken met Teams? Deel met hen dan deze video gemaakt door leerlingen uit groep 4 en 6. In deze video wordt duidelijk uitgelegd hoe leerlingen thuis Teams kunnen downloaden, openen en vervolgens gebruiken. 

 

 

Kijk de online training 'Lesgeven op afstand in Teams' terug

 

In bovenstaande video demonsteren leerkrachten Sander Kats en Marien Zonnenberg hoe je kan lesgeven op afstand met Teams. Ook laten ze de belangrijkste functionaliteiten van Teams zien voor het basisonderwijs.
 

Video’s over Teams in de klas 

 

  

Wil je snel aan de slag en beknopte informatie over het werken met Teams in de klas?
Bekijk dan onderstaande video van onze trainer en leerkracht Marien met handige tips.

                                        Kijk het webinar 'Teams in de klas' terug

Tijdens het webinar krijg je inzicht in de mogelijkheden die Teams biedt voor gebruik tijdens de lessen en samenwerking tussen leerlingen en collega’s. Ook kijken we naar de verschillende devices waarop Teams gebruikt kan worden, waaronder Windows devices, smartphones en Chromebooks.
Tip: raadpleeg de inhoudsopgave zodat je snel de informatie vindt die je zoekt.

 

Kijk het webinar terug >

                                                      Tips voor online lesgeven

  • Wil je voorkomen dat leerlingen tijdens de les de microfoon van klasgenoten aan- en uitzetten? Tijdens het aanmaken van de vergadering kun je aangeven dat alleen de leerkracht (Alleen ik) mag presenteren. Leerlingen moeten dan wel zelf de microfoon aan- en uitzetten als ze iets willen zeggen.
  • Controleer altijd of iedereen aanwezig is tijdens de les? Dit kun je zien door op twee poppetjes te klikken in menubalk in je scherm.
  • Als leerkracht heb je de mogelijkheid alle microfoons van je leerlingen in één keer uit te zetten. Handig voor tijdens je instructie. Dit doe je als door op de deelnemersknop te klikken en vervolgens rechts boven bij alle deelnemers op ‘Allen dempen’.

 

Vragen of meer ondersteuning nodig

Heb je nog vragen over het gebruik van Teams in de klas, bijvoorbeeld over hoe je opdrachten doorgeeft of over het aanmaken van kanalen?

Neem dan contact op met leerkracht en trainer Sander Kats via de chatfunctie in Teams of stuur een mail naar s.kats@apsitdiensten.nl. Hij beantwoordt graag al je vragen!