Online lesgeven in Microsoft Teams

Werkt jouw onderwijsinstelling al met Teams? Op deze pagina geven we tips en vind je verschillende handleidingen terug die je helpen bij het gebruik van Teams in de klas. Zo kom je te weten hoe je instructievideo's opneemt, opdrachten uitdeelt of gemakkelijk feedback geeft aan leerlingen.

                       

Bekijk de veelgestelde vragen voor leerkrachten

Bij het gebruik van Teams komen vaak verschillende vragen naar boven. De meest gestelde vragen hierover, lees je terug in onze veelgestelde vragen.

Hulp voor leerlingen

 

  

Wil je je leerlingen informeren over het werken met Teams? Deel met hen dan deze video gemaakt door leerlingen uit groep 4 en 6. In deze video wordt duidelijk uitgelegd hoe leerlingen thuis Teams kunnen downloaden, openen en vervolgens gebruiken. 

 

 

Kijk de online training 'Lesgeven op afstand in Teams' terug

 

In bovenstaande video demonsteren leerkrachten Sander Kats en Marien Zonnenberg hoe je kan lesgeven op afstand met Teams. Ook laten ze de belangrijkste functionaliteiten van Teams zien voor het basisonderwijs.
 

Video’s over Teams in de klas 

 

  

Wil je snel aan de slag en beknopte informatie over het werken met Teams in de klas?
Bekijk dan onderstaande video van onze trainer en leerkracht Marien met handige tips.

                                        Kijk het webinar 'Teams in de klas' terug

Tijdens het webinar krijg je inzicht in de mogelijkheden die Teams biedt voor gebruik tijdens de lessen en samenwerking tussen leerlingen en collega’s. Ook kijken we naar de verschillende devices waarop Teams gebruikt kan worden, waaronder Windows devices, smartphones en Chromebooks.

 

Kijk het webinar terug >

Vragen of meer ondersteuning nodig

Heb je nog vragen over het gebruik van Teams in de klas, bijvoorbeeld over hoe je opdrachten doorgeeft of over het aanmaken van kanalen?

Neem dan contact op met leerkracht en trainer Sander Kats via de chatfunctie in Teams of stuur een mail naar s.kats@apsitdiensten.nl. Hij beantwoordt graag al je vragen!