Online lesgeven met Microsoft Teams

Gaan jullie via Microsoft Teams hybride onderwijs bieden nu de scholen weer moeten sluiten? Op deze pagina geven we tips en vind je verschillende handleidingen terug die je helpen bij het gebruik van Teams voor onderwijs op afstand en in de klas. Zo kom je te weten hoe je tegelijk aan leerlingen thuis en in de klas kan lesgeven, instructievideo's opneemt, opdrachten uitdeelt, in leerlingen in kleine groepjes kan laten samenwerken en kan communiceren met leerlingen.

                       

Bekijk de veelgestelde vragen voor leerkrachten

Bij het gebruik van Teams komen vaak verschillende vragen naar boven. De meest gestelde vragen hierover, lees je terug in onze veelgestelde vragen.

Hulp voor leerlingen

 

  

Wil je je leerlingen informeren over het werken met Teams? Deel met hen dan deze video gemaakt door leerlingen uit groep 4 en 6. In deze video wordt duidelijk uitgelegd hoe leerlingen thuis Teams kunnen downloaden, openen en vervolgens gebruiken. 

 

 

Online informatiebijeenkomsten

 

Goede communicatie met ouders is essentieel. Met Teams kun je ook een ouderavond organiseren zonder dat mensen naar school hoeven te komen. Handig als je bijvoorbeeld de ouders wil informeren over de coronamaatregelen. Het is hierbij bovendien mogelijk voor ouders om vragen te stellen. 

Video’s over Teams in de klas 

 

Tijdens deze interactieve workshop maak je kennis met de mogelijkheden die Teams te bieden heeft voor gebruik tijdens je eigen lessen. Denk bijvoorbeeld aan communiceren of het delen van lesmateriaal. 

                                                                       Nieuw!

Breakout rooms

Geef je les met Microsoft Teams en wil je je groep/klas opsplitsen in kleinere groepjes? Dan kun je gebruik maken van Breakout Rooms. Deze optie geeft je de mogelijkheid om in kleinere groepjes te overleggen. In deze handleiding leggen we uit hoe je een Breakout room inricht en gebruikt.

Je kunt ook onze video bekijken waarin Jan, Maurits, Sander en Marien de lang verwachte functie met elkaar bespreken. Zo zie je direct hoe het werkt en hoe jij het in kunt zetten.

Vragen of meer ondersteuning nodig

Heb je nog vragen over het gebruik van Teams in de klas, bijvoorbeeld over hoe je opdrachten doorgeeft of over het aanmaken van kanalen?

Neem dan contact op met leerkracht en trainer Sander Kats via de chatfunctie in Teams of stuur een mail naar s.kats@apsitdiensten.nl. Hij beantwoordt graag al je vragen!