Microsoft Advanced Threat Protection Education - ATP

Met ATP kun je e-mails, bestanden en Office 365 toepassingen realtime beschermen tegen onbekende en geavanceerde aanvallen. ATP scant bijvoorbeeld e-mail bijlagen en URL’s, beschermt tegen phishing, maar checkt ook op onveilige links en malware.

Als beheerder kun je niet zien welke e-mails, bestanden of links er verstuurd worden naar je gebruikers. Dat betekent ook dat je medewerkers dus ook niet waarschuwen wanneer het gaat om data die je niet vertrouwt. Dat is waar ATP zijn werk doet.

ATP werkt op basis van beleidsregels. Met deze beleidsregels geef je aan wat er moet gebeuren, met welk type bestanden en voor wie dat geldt. Zonder beleidsregels doet ATP nog niets.

 

Bescherming tegen schadelijke bijlagen

De functie ‘veilige bijlagen’ zorgt ervoor dat schadelijke bijlagen geen kwaad kunnen. Een krachtige machine learning-techniek zorgt ervoor dat onveilig bijlagen die binnenkomen direct worden gescand. Indien een bericht of bijlage geen geverifieerd virus of malware bevat, wordt het bericht doorgestuurd naar een sandbox, dit is een speciale en geïsoleerde virtuele omgeving. Hier wordt een analyse uitgevoerd om malware en virussen te detecteren. 

Schadelijke links

Dagelijks ontstaat er wel nieuwe malware. De functie ‘veilige koppelingen’ zorgt ervoor dat schadelijke koppelingen (URL’s) geen kans krijgen. ATP scant binnenkomende URL’s op verdachte en onveilige verwijzingen. Wanneer het een verdachte link blijkt, wordt deze herschreven en zodra je op een doorverwezen pagina van Office 365 terecht komt met uitleg over de link.

Rapportages

ATP biedt uitgebreide rapportages met de mogelijkheid te achterhalen welke onveilige links zijn aangeklikt, welke schadelijke inhoud of bijlagen er zijn geïdentificeerd en zijn geblokkeerd en welke machines geïnfecteerd zijn, of doelwit zijn van aanvallen door hackers.
ATP werkt goed samen met de krachtige functies van ‘Windows Defender Advanced Threat Protection’.
 

Dit zijn wij

Erkend belangenbehartiger voor 98% van het primair onderwijs

  • Biedt voordelige licenties en programmatuur
  • Legt verbindingen tussen ICT en praktijk
  • Levert advies op maat