Microsoft-licenties en de AVG

We hebben de voorwaarden van Microsoft vergeleken met de voorwaarden in de model verwerkersovereenkomst van het Privacyconvenant Onderwijs. Op deze pagina vind je het vergelijkingsdocument. Ook staat hier de handleiding, die je helpt je Microsoft 365 omgeving zo veilig mogelijk in te richten

De vergelijking

Bekijk hier het vergelijkingsdocument. Ook lees je meer over het amendement dat na extra onderhandelingen speciaal voor het Nederlandse onderwijs is toegevoegd aan de Microsoft-overeenkomst.

Handleiding

In deze handleiding lees je welke algemene instellingen wij aanraden aan te zetten in je Microsoft 365 tenant, om zo als onderwijsorganisatie aan de AVG-richtlijnen te voldoen.

Webinar: Microsoft en de AVG

We gaven op 16 juni een webinar waarin we keken naar de toetsing van de Microsoft verwerkersovereenkomst in relatie tot het Privacyconvenant Onderwijs. Ook gingen we dieper in op de verantwoordelijkheid van de scholen en de beveiligingsmogelijkheden die Microsoft 365 biedt. Je kijkt het webinar terug op ons YouTube-kanaalTijdens dit webinar zijn verschillende vragen gesteld aan de sprekers. Alle vragen lees je terug in dit document. 

Heb je vragen over dit onderwerp? Stel ze aan onze ServiceDesk via 030-2856 870 of stuur een e-mail naar info@apsitdiensten.nl.

Training: Grip op je omgeving

Wie werkt met Microsoft 365, slaat gevoelige informatie op in SharePoint, OneDrive en Teams. Heb je als beheerder nog wel overzicht? Weet je wie waar toegang toe heeft en wie bepaalt dat? Tijdens deze training stel je een Governance-plan op zodat je grip houdt op je data en veilig gebruik van Microsoft 365 kan waarborgen. 

Meer over deze training »

Bootcamp: je omgeving veilig inrichten

Leer in een dag hoe je je omgeving veilig inricht. Je gaat actief aan de slag om zelf te ervaren hoe je je omgeving nog beter beveiligt. Aan het einde van de dag heb je Advanced Threat Protection, Azure Information Protection en Data Loss Prevention ingericht.

Meer over deze training »