Minecraft nu ook beschikbaar op Chromebooks

Waar de originele versie van Minecraft al jaren populair is onder jongeren, heeft de speciale versie voor het onderwijs ook zijn plek in de klaslokalen veroverd. Met deze versie kunnen leerlingen zich ontwikkelen op het gebied van ruimtelijk inzicht en kunnen zij onder andere leren coderen. Ook zijn er diverse lespakketten beschikbaar om het spel zo effectief mogelijk toe te passen. 

In Minecraft Education maken leerlingen op een speelse manier kennis met de Engelse taal en oefenen ze met samenwerken, communiceren en het werken met systemen.

Met de classroom mode kunnen leerkrachten gemakkelijk de wereld van Minecraft controleren en zelfs opdrachten uitdelen.

Minecraft voor Chromebooks

Eerder kon Minecraft Education enkel op pc’s gespeeld worden waar Windows 10 op stond. Sinds kort is het programma ook beschikbaar op Chromebooks en kun je deelnemen aan het bèta-test programma. Zo kan je met jouw klas aan de slag en heb je bovendien de mogelijkheid om Minecraft te optimaliseren door feedback te geven aan Microsoft.

Informatie voor beheerders

Minecraft Education is sinds 2019 onderdeel van het Microsoft-basispakket en is kosteloos te gebruiken als je beschikt over een Microsoft 365 tenant en een cloudbundel (voor medewerkers en leerlingen). De Minecraft-licentie zet je net als alle andere licenties aan bij de gebruikers. In onze handleiding vertellen wij precies welke stappen je moet nemen voor de besturingssystemen Windows 10 of OS X. Werken jullie op school met Chromebooks? Dan kun je hier alle instructies vinden.

Wil je weten hoe andere scholen Minecraft Education inzetten? Kijk dan eens op YouTube naar dit interview met Jorne Dijkerman of lees de ervaringen van Joop van der Velde.

Dummy