ZIVVER helpt datalekken te voorkomen

Met de komst van de AVG in 2018 is het extra belangrijk om gevoelige gegevens te allen tijde te beschermen. Wist je dat de meeste datalekken plaatsvinden omdat personeelsdossiers, bestuurlijke data of leerlinggegevens worden verstuurd naar de verkeerde ontvanger?  

Met ZIVVER help je datalekken te voorkomen. Deze gebruiksvriendelijke oplossing waarschuwt je namelijk vooraf, waardoor fouten worden ondervangen. Zo voorkom je dat gegevens in verkeerde handen vallen of dat derden toegang hebben tot interne documenten van de onderwijsinstelling. 

Hoe werkt het?

1. Binnen de vertrouwde Outlook-omgeving log je eenmalig in bij ZIVVER met je e-mailadres. Vanaf nu controleert de software of je gevoelige informatie naar de juiste persoon stuurt. ZIVVER heeft voor het onderwijs een speciale lijst ontwikkeld waar woorden die op gevoelige informatie duiden een waarschuwing oproepen. Denk bijvoorbeeld aan de woorden ADHD of autisme. Wanneer de software een woord van de lijst ontdekt wordt gecontroleerd of de ontvanger al eerder soortgelijke informatie van jou heeft ontvangen. Is dit niet het geval? Dan stelt ZIVVER een controle vraag.

2. Als je een nieuwe e-mail aanmaakt, zie je de blauwe taakbalk van ZIVVER die controleert of er gevoelige informatie wordt gedeeld. Zo krijg je bijvoorbeeld een waarschuwing als je op het punt staat een gevoelig item zoals een BSN-nummer te mailen. Als je deze waarschuwing opent kun je met ZIVVER de tweede factor authenticatie ofwel tweestapsverificatie aanzetten.

3. Met tweestapsverificatie kun je kiezen voor een persoonlijke code die voor alle communicatie met die ontvanger van toepassing is of je kunt een eenmalige sms-code of emailverificatie selecteren. Als je meer wil weten over de verschillende opties kun je altijd deze blog van ZIVVER raadplegen.

4. Wil je een bijlage versturen? Ook deze wordt door ZIVVER gescand op gevoelige informatie. Met de tips die ZIVVER geeft, kun je altijd veilig e-mails en bestanden delen met je collega’s.

Meer informatie

Kijk het ZIVVER webinar terug 
Tijdens dit webinar bespreekt onze expert Sander Kats de opties die ZIVVER kan bieden om veilig informatie te delen in het onderwijs. Zo krijg je nóg meer inzicht in de mogelijkheden. Je vindt het webinar terug op ons Youtube-kanaal.  

Ga meteen aan de slag 
Wil je ZIVVER implementeren binnen jouw onderwijsinstelling? Lees hier alles over onze producten of bekijk de handleidingen.  
Zivver afbeelding