APS IT-diensten bestaat 25 jaar!

Op 24 augustus 1994 werd APS IT-diensten opgericht met als doel om software betaalbaar te maken voor het onderwijs. Daar maken we ons tot op de dag van vandaag nog steeds sterk voor. In de loop der jaren is onze dienstverlening uitgebreid met trainingen en consultancy, omdat er ook behoefte bleek aan ondersteuning bij het maken van de juiste ICT-keuzes. Daarnaast zijn we onlangs hulp gaan bieden bij het aanbesteden van hardware met onze aanbestedingsdienst.

Gratis training 
Bij APS IT-diensten vinden we het belangrijk om scholen en besturen te ondersteunen bij de inzet van ICT in het onderwijs. Ter gelegenheid van ons jubileumjaar geven we daarom een gratis training cadeau aan een medewerker van een bestuur of onderliggende school. De kennis die hij of zij opdoet kan gedeeld worden in de organisatie en draagt bij aan de professionalisering.  

De actie 
Elk bestuur ontvangt één vouchercode via de e-mail die recht geeft op een gratis training. Deze actie geldt voor alle Basistrainingen en de Direct aan de slag trainingen. Om de code te verzilveren vult u de unieke vouchercode in op het inschrijfformulier bij de training die de medewerker van uw bestuur of onderliggende school wilt volgen. 

Bekijk voor meer informatie de veelgestelde vragen of bekijk de voorwaarden voor het gebruik van de voucher in onze trainingsvoorwaarden.
 
Tip: neem een collega mee 
Gaat u uw voucher verzilveren, wellicht is dan goed om eerst te kijken of er wellicht een collega mee wilt. Met zijn tweeën haalt u hier nog meer uit! Let op, de vouchercode is geldig voor één gratis trainingsdeelname per schoolbestuur.
 
Een stukje geschiedenis 
APS IT-diensten is in 1994 voortgekomen uit APS, een stichting die betrokken was bij het PRINT/Comenius-project. Dit project, gestart door de overheid, had als doel ICT in het onderwijs te introduceren. Lees meer over onze geschiedenis » 
Dummy
Dummy

Een greep uit onze trainingen

Basistraining Microsoft 365 – Kom alles te weten over de onderdelen uit Microsoft 365 zodat u als beheerder er het maximale uithaalt. 
Basistraining Teams voor beheerders – leer Teams zo in te richten dat gebruikers er effectief mee kunnen samenwerken 
Basistraining Intune – Leer in één dag hoe u Intune basaal inrichting zodat u appraten uit uw omgeving op veilig beheert op afstand. 
Basistraining Team Train-de-trainer – Tijdens deze training komt de zogenoemde superuser, (de expert) te weten hoe hij of zij collega’s kan inspireren en helpen om met Teams samen te werken.

Direct aan de slag: SharePoint van klassiek naar modern – Leer uw eigen SharePoint-omgeving om te zetten naar de moderne variant. 
Direct aan de slag: Adobe Creative Cloud – Adobe inzetten om 21e eeuwse vaardigheden te ontwikkelen? Na deze training heeft u inspiratie opgedaan en gaat u naar huis met kant-en-klare lespakketten. 
Direct aan de slag: ZIVVER – Maak kennis met ZIVVER waarmee iedereen uit uw organisatie veilig kan mailen en kom te weten hoe u uw ZIVVER-omgeving zo inricht dat gebruikers er goed mee kunnen werken.  
Direct aan de slag: Vertrouwelijke data beveiligen en veilig delen – Leer alle beveiligingsmogelijkheden die Microsoft bezit, zoals Advanced Threat Protection en Azure Information Protection in te stellen in uw eigen omgeving. 

Dummy

Meer over onze trainers

Al onze trainers hebben een onderwijsachtergrond en in elke training wordt gebruikgemaakt van trainingsmateriaal afkomstig uit bestaande onderwijsorganisaties. Door de continue professionalisering van onze trainingen is de inhoud actueel en innovatief. We stellen onze trainers graag voor. 

 • Maurits Knoppert stond 20 jaar voor de klas, werd vervolgens bovenschools ICT’er en geeft nu al lange tijd trainingen aan onderwijsorganisaties.
 • Albert Schot: met 30 jaar ervaring met ICT in het onderwijs en honderden implementaties en trainingen op zijn naam, is Albert meer dan wie ook in staat de brug te slaan tussen ICT en het onderwijs.
 • Albert Tielman was al in de jaren 80 betrokken bij digitaliseringsprojecten van het basisonderwijs en vervolgens was jarenlang eindverantwoordelijk voor de inrichting en beheer van alle werkplekken bij APS.
 • Jan Ligtenberg was voorheen ICT-er op de PABO waar hij ervaring opdeed met ICT in het onderwijs. Zijn kennis en ervaring deelt hij al vanaf 2003 tijdens de Microsoft trainingen.
 • Marien Zonnenberg staat sinds 2000 voor de klas, heeft volop ervaring als bovenschools ICT-coördinator en deelt daarnaast graag zijn kennis en ervaring tijdens trainingen voor eindgebruikers.
 • Hilde Maassen werkt al 22 jaar in het onderwijs en geeft al meer dan 10 jaar trainingen aan leerkrachten over dit onderwerp.
 • Rein Kroon omarmt alles wat gaat over 21e-euwse vaardigheden en ICT en hij heeft lespakketten ontwikkeld voor alle leeftijdsgroepen.
 • Geoffrey Reemer komt oorspronkelijk uit het onderwijs en weet als geen ander hoe hij onderwijsorganisatie kan helpen om veilig te mailen.

 


Unknown

Maurits Knoppert

Unknown

Albert Tielman

Unknown

Jan Ligtenberg

Unknown

Marien Zonnenberg

Unknown

Albert Schot

Unknown

Hilde Maassen

Unknown

Rein Kroon


 

De voorwaarden in het kort:  

 • Deze actie geldt alleen voor de basistrainingen en Direct aan de slag trainingen. Deze zijn voorzien van een feesthoedje op onze website.
 • Ieder schoolbestuur ontvangt een vouchercode die eenmaal verzilverd kan worden.
 • Één vouchercode geeft recht op 100% korting op één training voor één persoon.
 • De vouchercode is geldig tijdens de actieperiode van 2 september 2019 tot en met 17 juli 2020 en voor een training gegeven in het schooljaar 2019-2020
 • Een deelnemer schrijft zich in door een van de inschrijfformulieren in te vullen op www.apsitdiensten.nl van de training die hij of zij gratis wilt volgen. Voer de unieke code in bij het veld vouchercode op het inschrijfformulier.
 • APS IT-diensten behoudt zich het recht voor om deze actie te allen tijde te beëindigen, de actievoorwaarden te wijzigen en/of aan te vullen. Hiervoor is geen aankondiging vereist.
 • Bij het gebruik van de vouchercode gelden de standaard trainingsvoorwaarden. Bekijk hier de trainingsvoorwaarden.