Onze medewerkers hebben een licentie waarmee ze op 5 apparaten Office 365 installeren. Hoe gaan we om met apparaten die niet aan één specifieke gebruiker toegekend zijn?

Er zijn twee verschillende mogelijkheden:

  1. Je installeert Office op deze devices als ‘shared device’ licentie: https://docs.microsoft.com/nl-nl/deployoffice/overview-shared-computer-activation

    Op deze manier gaat het niet af van de 5 downloads van een gebruiker, maar staat Office op het device. Hierbij log je dus wel in en uit na gebruik van de pc; iemand zonder licentie kan de applicaties niet gebruiken, want het systeem controleert bij opstarten of diegene wel gerechtigd is om het te gebruiken.
  2. De tweede manier is om een apparaat licentie van €0,- bij ons te bestellen in de webwinkel. Gebruik hiervoor: https://docs.microsoft.com/nl-nl/deployoffice/device-based-licensing

    Op deze manier kan iedereen de Office applicaties gebruiken. De gebruikers op een gedeelde pc krijgen toegang tot de "standaard" desktop-apps, ongeacht hun eigen licentie. Ze krijgen de volledige functionaliteit van de apps en kunnen de apps wel gewoon gebruiken maar is er géén connectie naar de cloud.