Home

LastPass: actie vereist

Wellicht heb je via de media of middels een mailing van LastPass gehoord over het beveiligingsincident bij LastPass. Langzaamaan wordt hier steeds meer over bekend. Dit is voor ons aanleiding om je naast de informatie die je ontvangt van LastPass, nogmaals te vragen (wanneer je gebruikmaakt van LastPass), aandacht te besteden aan deze berichtgeving.

Om je gegevens te beschermen adviseren we je dringend om kennis te nemen van de adviezen van LastPass en deze te delen met je collega's en andere belanghebbenden.

1. Controleer of je een hoofdwachtwoord gebruikt (voor toegang tot je kluis) dat je nergens anders hebt! Heb je je wachtwoord wel op andere websites gebruikt? Pas deze dan direct aan.

Meld je via de internetbrowser aan op lastpass.com. Hier vind je rechtsboven je inlognaam, als je deze uitklapt zie je accountinstellingen staan, zodra je hier op klikt krijg je de mogelijkheid om je wachtwoord aan te passen. Zorg dat dit een wachtwoord is dat je nergens anders gebruikt. 

2. Ontvang je een e-mail, een telefoontje of een sms-bericht dat afkomstig lijkt van LastPass? Klik dan in geen enkel geval op een link in zo'n bericht! LastPass zal je nooit vragen om persoonlijke informatie te verifiëren of je hoofdwachtwoord door te geven.

Wij staan in nauw contact met LastPass en volgen alle berichtgeving. Zodra wij meer weten zullen we je nader informeren. Wij adviseren je om alert te zijn en ook zelf de informatiepagina's van LastPass nauwgezet te volgen. Je vindt deze informatie op de website van LastPass als je klikt op informatiebronnen en vervolgens op blog. Daar vind je meer adviezen over maatregelen die je kunt nemen.

Hulp nodig? Of wijzigingen doorgeven?

Handige linkjes

Bekijk je licenties, lees de handleidingen of ga naar de wijzigingsformulieren.

Heb je vragen?

Onze Servicedesk staat elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur voor je klaar en is bereikbaar via 030 - 285 68 70 of info@apsitdiensten.nl