Licentie

Adobe Acrobat Sign

Met Adobe Acrobat Sign verzamel je eenvoudig digitale en rechtsgeldige handtekeningen binnen of buiten jouw school of bestuur.

 • Handige oplossing voor het zetten van elektronische handtekeningen
 • Via het dashboard zie je de precieze status van documenten
 • Werkt goed samen met Acrobat Pro

Waarom digitaal ondertekenen in het onderwijs?

Arbeidscontracten, toestemmingsformulieren, subsidieaanvragen: ze hebben allemaal een handtekening nodig. Maar wanneer je deze krabbels handmatig moet verzamelen via briefpost of een tekenboek, kost dat veel tijd en geld. Met een oplossing voor digitaal ondertekenen zetten medewerkers, bestuursleden of ouders digitale handtekeningen die net zo rechtsgeldig zijn inktkrabbels. Het is een laagdrempelige manier om binnen je school of bestuur bepaalde werkprocessen te automatiseren

Tegenwoordig zijn er verschillende oplossingen voor digitaal ondertekenen. Op deze pagina vertellen we je meer over Adobe Acrobat Sign. In het vergelijkingsdocument vergelijken we dit product met Evidos en FileMaker.

Digitaal ondertekenen met Adobe Acrobat Sign

Met Adobe Acrobat Sign ondertekenen medewerkers, ouders of anderen gemakkelijk (pdf)-documenten online met een rechtsgeldige handtekening. Hierdoor zal het ondertekenproces soepel, snel en eenvoudig verlopen. Daarnaast draag je met Adobe Acrobat Sign bij aan een duurzamere onderwijsinstelling.

Functionaliteiten van Adobe Acrobat Sign

 • Documenten voorbereiden: zet papieren, Word- of pdf-documenten gemakkelijk om in invulbare en ondertekenbare formulieren.
 • Ondertekenverzoeken versturen: verzend (gepersonaliseerde) documenten van maximaal 10 MB naar één of meerdere ontvangers, in willekeurige volgorde.
 • Documenten beoordelen en ondertekenen: laat ontvangers binnen een paar snelle klikken documenten beoordelen en elektronisch ondertekenen. Altijd, overal en op elk apparaat.
 • Documenten volgen en herinneringen instellen: volg de documentstatus, stuur herinneringen en ontvang een melding wanneer ontvangers tekenen.
 • Werken vanuit favoriete applicaties en apparaten: werk gemakkelijk vanaf het web of mobiel, of werk vanuit andere applicaties (zoals Microsoft Office 365).

De transacties beheer je via de Adobe Admin Console, die je kunt toewijzen aan gebruikers. Beschik je nog niet over een Admin Console? Dan vragen we er een aan. Geef bij je bestelling aan wie de beheerder is (naam en e-mailadres).

Acrobat Pro

Adobe Acrobat Sign werkt goed samen met Acrobat Pro. Een te ondertekenen document stuur je moeiteloos als pdf door vanuit Acrobat Pro naar Sign. Ook kun je Word- en Excel-documenten omzetten naar pdf met Acrobat Pro. Vervolgens stuur je deze door naar Sign om er een invulbaar document van te maken. 

Adobe Acrobat Sign als losstaande dienst geeft je de mogelijkheid om Word-documenten (voorzien van opmaak) en pdf's te versturen als een pdf-document. Heb je een licentie voor Acrobat Pro? Dan biedt de combinatie van Acrobat Pro en Sign de meeste functionaliteit. 

Waarom kiezen voor Adobe Acrobat Sign? 

Met deze oplossing van Adobe:

 • onderteken je documenten vanaf iedere locatie en elk apparaat;
 • hoeven ontvangers niks te downloaden of zich ergens aan te melden;
 • verzend je pdf's en onderteken je deze zonder de app te verlaten (met Acrobat Pro);
 • werk je aan een duurzamere school of stichting!

Het product werkt goed samen met:

 • Microsoft 365 (Adobe Acrobat Sign werkt erg goed met Word)
 • Google Workspace
 • Adobe Acrobat Pro

Meer informatie? 

Voor meer informatie over Adobe  Acrobat Sign neem je contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Je sluit Adobe Acrobat Sign af voor de gehele looptijd van de huidige Adobe overeenkomst, die momenteel loopt t/m 31 mei 2023. Het eerste facturatiemoment vindt plaats op moment van afsluiten van de initiële overeenkomst, het tweede facturatiemoment aan het begin van het nieuwe licentiejaar. Heb je meer dan 200 transacties gebruikt in het voorgaande licentiejaar? Dan word je achteraf in mei gefactureerd voor de extra transacties. Bij aanvang van het nieuwe licentiejaar ontvang je ook een factuur voor het komend licentiejaar op basis van je werkelijke gebruik in het licentiejaar ervoor. Na de initiële bestelling van 200 transacties, zie je er hiervan 10 terug in de Admin Console. Maar let op: je kunt onbeperkt transacties gebruiken. In het opvolgende kwartaal worden de resterende 190 transacties toegevoegd aan de Admin Console. Aan het begin van een licentiejaar start je met het werkelijke aantal transacties dat je in het jaar daarvoor gebruikt hebt, met een minimum van 200 transacties.
Adobe Acrobat Sign neem je af als losse dienst op basis van transacties. De minimale bestelling is 200 transacties. Eén transactie kan tot 25 handtekeningen bevatten. Dit is bijvoorbeeld handig binnen je school of bestuur waar meerdere personen een handtekening moeten zetten. Of wanneer ouders van één leerling toestemming moeten geven; dan zijn maximaal twee handtekeningen nodig en ook dat is één transactie. Transacties zijn maximaal 365 dagen geldig. Een licentiejaar loopt van 1 juni t/m 31 mei. Sluit je een overeenkomst af halverwege een licentiejaar? Dan zijn de transacties nog een halfjaar geldig. Niet gebruikte transacties vervallen aan het einde van een licentiejaar.

In het kort

 • Aanbieder
  Adobe

Voor deze licentie heb je ook één van de onderstaande licenties nodig

Adobe Acrobat Sign Implementatie