Licentie

McAfee School Protect Cloud Complete

Bescherm je online omgeving met het Security platform van McAfee tegen onder meer virussen, malware en andere online dreigingen. Deze variant biedt inrichting en beheer inclusief een terugkerende coachingsessie.

 • Bescherm je omgeving tegen kwaadaardige sites en content zoals linkjes en bijlagen
 • Inrichting en beheer van de beveiligingsproducten door MyDigitals
 • Met overzichtelijk dashboard voor beheerders

Endpoint Security van McAfee

Het Endpoint Security platform van McAfee bestaat uit de volgende beveiligingsmodules:

 • Threat Prevention
  Threat Prevention scant bestanden automatisch voordat ze worden geopend en voert gerichte scans uit op malware. Om zo je omgeving veilig te houden. Voor uitgebreide (Engelstalige) informatie kijk je hier.
   
 • Desktop Firewall
  Deze Firewall bewaakt de communicatie tussen de computer en bronnen op het netwerk en internet. Het onderschept verdachte communicatie. Voor een uitgebreide (Engelstalige) uitleg kijk je hier
   
 • Web Control
  Met Web Control bewaak je de zoek- en browse-activiteit op je systemen. Zo blokkeert het websites en downloads op basis van inhoud en reputatie. Voor uitgebreide (Engelstalige) informatie kijk je hier.
   
 • Adaptive Threat Prevention
  Deze nieuwe beveiligingsmodule biedt bescherming tegen onbekende malware op basis van bestandsreputatie, gedragsherkenning en sandboxing. Voor uitgebreide (Engelstalige) informatie kijk je hier.

Het beheerdersconsole: ePolicy Orchestrator

McAfee biedt een gebruiksvriendelijk console dat beheerders inzicht en controle geeft in de beveiliging van alle systemen, zowel binnen als buiten het netwerk. Ook zie je hier bijvoorbeeld de status van gebruikers in een overzichtelijk dashboard.

Inrichting en beheer door MyDigitals

Als je kiest voor deze variant, School Protect Cloud Advanced Complete, kun je je McAfee omgeving volledig door MyDigitals laten inrichten en beheren. De beveiligingsproducten worden dan door MyDigitals geconfigureerd, ingericht en onderhouden. Als beheerder van de onderwijsinstelling heb je uiteraard wel toegang tot de omgeving. 

McAfee coaching

Om je McAfee omgeving te optimaliseren biedt MyDigitals ieder halfjaar een coachingsessie aan. Zo kun je bijvoorbeeld Healthcheck van je omgeving laten doen. Daarnaast kijk je tijdens de coaching bijvoorbeeld naar de dashboards, bespreek je rapportages en slimme automatiseringsmogelijkheden.

Nederland support via Mydigitals

Wanneer je via APS IT-diensten een McAfee-overeenkomst sluit, heb je de beschikking over Nederlandse support via MyDigitals.

 • Direct antwoord op vragen tijdens kantooruren, mocht je problemen ervaren of advies nodig hebben.
 • Om problemen op te lossen kan MyDigitals je apparaat overnemen, wanneer je dit wenst.
 • Met online portal waar je de status van vragen kunt terugvinden.

In het kort

 • Aanbieder
  McAfee