Licentie

Uitbreiding Microsoft 365 A5 - Volledige Suite - Step-up - Leerlingen - jaar 2023 - StudentUseBenefit (GRATIS)

Dit is een uitbreiding van de Microsoft 365 A5 suite voor leerlingen. Je bestelt deze uitbreiding wanneer je leerlingen al met Microsoft A5 producten werken en je extra licenties nodig hebt voor het jaar 2023.

  • Dit is de uitbreiding voor leerlingen
  • Een step-up voor de leerling cloudlicenties Microsoft 365 A3
  • Op dit moment de meest uitgebreide bundel

Heb je de volledige Microsoft 365 A5 suite afgesloten voor al je medewerkers en vervolgens de leerlingvariant kosteloos bestelt als student use benefit? Zo kunnen ook leerlingen gebruikmaken van de meest geavanceerde Microsoft producten die op dit moment beschikbaar zijn. Met deze uitbreidingslicentie bestel je extra A5 licenties voor wanneer het aantal leerlingen is gestegen.

Tijdelijke uitbreiding voor leerlingen in 2023

Met deze uitbreiding ontvang je extra Microsoft 365 A5 licenties voor je leerlingen in het jaar 2023. Deze licenties verlopen per 31 december 2023. Kom je in het jaar daarop ook licenties tekort? Dan kun je weer een nieuwe uitbreiding bestellen.

De uitbreiding is los te bestellen in het gewenste aantal. Wel zit er een limiet aan het maximaal te bestellen leerlinglicenties, omdat het een student use benefit is (kosteloos). Dat limiet hangt af van het aantal medewerkerlicenties dat je hebt. We zullen contact met je opnemen wanneer je over dit limiet gaat, maar dat zal niet snel gebeuren.

Let op: Bestel altijd exact hetzelfde aantal als de Microsoft 365 A3 leerlinguitbreidingen, aangezien A5 een step-up licentie is. Dus ook de A3 uitbreidingen moeten extra onderliggend aanwezig zijn.

Wat zijn de voordelen van de volledige Microsoft 365 A5 Suite?

Dit pakket bevat de complete upgrade naar Microsoft 365 A5, maar dan voor leerlingen. Microsoft 365 A5 zorgt ervoor dat het risico op een datalek zo klein mogelijk is. Je beschermt data op het hoogst haalbare niveau. Bovendien geeft het pakket veel tijdswinst op het gebied van beheer.

Inhoud van de Microsoft 365 A5 suite voor leerlingen

Microsoft 365 A5 voor leerlingen bestaat uit de volgende drie bundels (net zoals de medewerkersvariant):

  • Office 365 Education A5: hier is géén student use benefit voor beschikbaar.
  • Enterprise Mobility + Security (EM+S) E5: ook als student use benefit beschikbaar.
  • Windows 10 Education A5: hier is géén student use benefit voor beschikbaar.

Op onderstaande afbeelding zie je alle onderdelen van Microsoft 365 A5:

Beperkingen Microsoft 365 A5 student use benefit voor leerlingen

Dit is een student use benefit licentie; een licentie die je zonder extra kosten bestelt wanneer je ditzelfde product al hebt aangeschaft voor je medewerkers. Deze student use benefit licenties zijn niet altijd volledig hetzelfde als de voorwaardelijke medewerkersvariant. Soms ontbreken er bepaalde rechten of functies. Zo ook bij deze licentie.

Hieronder zie je precies welke functionaliteiten de Microsoft 365 A5 student use benefit mist in vergelijking tot de medewerkersvariant:

Wil je de exacte verschillen weten tussen licenties? Kijk dan in deze tabel.

Overige A5 upgrade opties

Er zijn verschillende A5 upgrade mogelijkheden, maar niet iedere variant kent een student use benefit. In sommige gevallen zijn er dus extra kosten verbonden aan het afsluiten van een bepaalde variant voor leerlingen. Bekijk alle A5 varianten.

Heb je hulp nodig? Aarzel niet om contact op te nemen met onze Servicedesk.

Hoe werkt de student use benefit?

Wanneer je de volledige Microsoft 365 A5 suite voor medewerkers afsluit, kun je deze leerlingvariant er kosteloos bijbestellen. Voor de medewerkerslicentie betaal je per medewerker jaarlijks licentiekosten. Voor leerlingen geldt er een gratis A5 student use benefit, mits je voor alle medewerkers licenties hebt afgesloten (minimaal het aantal dat je bij de jaarregistratie hebt opgegeven).

Heb je minder medewerkers gelicentieerd dan het volledige aantal? Het is mogelijk om de leerlinglicentie tegen betaling af te nemen. Neem in dat geval contact met ons op.