Licentie

Surface Laptop SE

De Microsoft Surface Laptop SE is speciaal ontwikkeld voor het onderwijs. Een goed alternatief voor Chromebooks!

  • Betaalbaar, herstelbaar, robuust en snel
  • Educatieve apps zoals Teams, Office en Minecraft al geïnstalleerd
  • Goed alternatief voor Chromebooks

De Surface Laptop SE is speciaal ontwikkeld voor dagelijks gebruik in de klas. Het apparaat draait op een zo minimaal mogelijk besturingssysteem (Windows 11 SE) en is daardoor goed betaalbaar, makkelijk te beheren én veilig. Daarnaast is de laptop compact en kunnen leerlingen (en medewerkers) deze gemakkelijk meenemen.

Bekijk ook deze korte introductievideo:

Gemakkelijk te beheren

Je beheert de laptop gemakkelijk via Intune (Microsoft Intune) of de Surface Management Portal. In tegenstelling tot Chromebooks, kun je op de Surface Laptop SE wél applicaties en diensten installeren. Op de laptop staan al veel apps geïnstalleerd. Als IT-beheerder kan je via Intune extra (ook niet-Microsoft) apps beschikbaar stellen, zoals Zoom of Chrome. De laptop is ook geschikt voor Windows Autopilot voor ‘zero-touch implementatie’. Zo kun je de apparaten eenvoudig uitrollen, ongeacht de locatie. Zie in deze video hoe je de Surface beheert via Intune.

Ook handig: via een beleidsinstelling zorg je ervoor dat het apparaat automatisch na schooltijd wordt bijgewerkt. Zo hebben leerlingen hier geen hinder van tijdens de lessen.

Veilig en goed herstelbaar

De Surface Laptop SE is optimaal beveiligd. En dat is nodig in een tijd waarin we bijna dagelijks lezen over hacks en datalekken, helaas ook in het onderwijs. De ingebouwde, proactieve beveiliging zorgt daarom voor gemoedsrust op school. Daarbij kan een leerling geen Windows programma’s installeren op de Surface. Dit loopt enkel via jou als beheerder!

Niets is vervelender dan een kapotte laptop, terwijl je die als leerling nodig hebt in de les of bij het huiswerk maken. Gelukkig is de Surface Laptop SE makkelijk herstelbaar. Zo kun je belangrijke componenten zoals het beeldscherm, de batterij, het toetsenbord en zelfs het moederbord eenvoudig los bestellen en zelf repareren. 

Overige specificaties

  • Laptop weegt ongeveer 1 kilo
  • Batterij gaat de hele dag mee
  • Met 720p HD-camera en goede digitale microfoon en stereoluidsprekers voor optimale video- en geluidskwaliteit
  • Verschillende poorten voor accessoires

Besturingssysteem Windows 11 SE

Op de Surface Laptop SE draait het online besturingssysteem Windows 11 SE. Hierin ligt meer nadruk op clouddiensten waardoor je veel opslagruimte bespaart. Alles draait grotendeels in de browser. Wel zijn Office, Minecraft en Teams vooraf als apps op het apparaat geïnstalleerd. Bestanden worden standaard opgeslagen in Microsoft OneDrive (de opslagcloud van Microsoft). Zo heb je beperkte opslagruimte nodig, maar blijven de bestanden wel altijd beschikbaar vanaf elk apparaat. Lees meer over Windows 11 SE.

Let op: Windows 11 SE is dus het besturingssyteem en Surface 11 SE is de laptop waarop dit systeem draait.

Surface Laptop SE versus Chromebook

De Surface Laptop SE is een volwaardige tegenhanger van de Chromebook. Beide apparaten draaien een cloud-first besturingssysteem en hierdoor is er geen hele zware processor, videokaart, harde schijf of SSD nodig die veel energie verbruikt. Zowel de Surface Laptop SE als de Chromebook zijn betrouwbaar, snel, betaalbaar, robuust en geschikt voor dagelijks gebruik.

Er is wel een verschil: waar je de Chromebook beheert via de Chromeconsole, beheer je de Surface SE via Intune. Intune maakt onderdeel uit van het Microsoft basispakket. Zo heb je, in tegenstelling tot de Chromebook, dus geen extra kosten voor het beheren van de Surface SE apparaten. Daarnaast heeft de Chromebook zowel consumentenversies en verschillende varianten. De Surface SE is echt speciaal voor het onderwijs ontwikkeld. Een leerling kan hierbij niks installeren en dat maakt het apparaat veilig. Dat kan bij de Chromebook anders zijn.


Andere opties en mogelijkheden

Naast de Surface Laptop SE zijn er ook andere Surface apparaten. Denk aan de Pro en de Go, die ook weer verschillende varianten hebben: volwaardige modellen waar je Windows 11 op kunt draaien of Surface modellen met Windows 11 SE. Alle Surface apparaten zijn flexibel, wegen niet veel en zijn goed geschikt voor het klaslokaal. Bekijk het Surface portfolio voor het onderwijs.


Daarnaast zijn er ook andere apparaten waarop het Windows 11 SE besturingssysteem draait, zoals instaplaptops van Dell, Lenovo, Acer, HP of Asus. Je hoeft dus niet een Surface apparaat te kiezen om Windows 11 SE te gebruiken.

Interesse in de Surface Laptop SE?

Heb je vragen over de Surface Laptop SE of wil je deze aanschaffen? Neem dan rechtstreeks contact op met Microsoft via onderwijsbalie@microsoft.com of +31 20 500 1029. Je kunt ook een laptop bij Microsoft lenen voor een bepaalde periode (standaard: 5 weken), zodat je het apparaat kan testen. Zo'n test laptop vraag je aan via dit formulier. Geef hierin aan dat het om een Surface Laptop SE gaat.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft

Offerte of meer informatie aanvragen

Meer informatie

Aanvragen

Hulp nodig?

Neem dan gerust contact op met onze Servicedesk. We staan iedere werkdag van 8.30 tot 17.00 uur voor je klaar!