Licentie

Microsoft Defender for Endpoint Plan 2 (Apparaatlicentie)

Met dit product kun je een reeds aangeschafte gebruikerslicentie Microsoft Defender for Endpoint Plan 2 gebruiken als apparaatlicentie.

 • Aanvulling op Windows 10 Defender
 • Betreft een apparaatlicentie
 • Minimaliseer de kans op bedreigingen

De regels van deze licentie

 • De gebruikerslicentie moet al aangekocht zijn om deze mogelijkheid toe te passen. Dit moet een licentie zijn waar Microsoft Defender for Endpoint Plan 2 onderdeel van uitmaakt. Dit zijn de volgende producten: 
  - Microsoft 365 A5 volledige suite
  - Microsoft 365 A5 Security
  - Windows A5 
  - Microsoft Defender for Endpoint Plan 2 (per gebruiker)
 • De gebruikerslicentie moet instellingsbreed zijn aangeschaft (dus voor alle medewerkers opgegeven in de meest recente jaaropgave) 
 • Dit is enkel toegestaan op medewerkerslicenties en is niet van toepassing op leerlinglicenties. 
 • Ieder apparaat waar je Microsoft Defender for Endpoint Plan 2 op wilt gebruiken, dient een eigen (gebruikers)licentie te hebben. 
Voorbeeld berekening: je hebt 20 medewerkers en vijf losse apparaten waar je Microsoft Defender for Endpoint Plan 2 op wilt gebruiken in een computerlokaal. Je hebt dan in totaal 25 gebruikerslicenties nodig en je telt dus de apparaten waar je Defender op wilt gebruiken op bij het aantal gebruikers. Via deze regeling mag je vijf gebruikerslicenties gebruiken als apparaatlicentie. 

De vervolgstappen 

Wil je gebruikmaken van deze mogelijkheid? Neem dan contact op met onze Servicedesk. Per omgeving doen wij voor je instelling een aanvraag. Pas na een officiële goedkeuring van Microsoft, komt dit vast te liggen in een amendement, zodat je bij een eventuele controle ingedekt bent. Je kunt van deze mogelijkheid gebruikmaken tot september 2021. Let op, dit is vóór de einddatum van het Microsoft-basispakket. Je mag de licentie na deze datum niet meer op deze manier gebruiken. Dit is een tijdelijke oplossing en het is nog niet bekend of er een andere oplossing zal komen.

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaarPlaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

 • Aanbieder
  Microsoft

Voor deze licentie heb je ook één van de onderstaande licenties nodig

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)