Licentie

SmartLockr veilig mailen - Platinum

SmartLockr maakt het mogelijk om veilig te mailen en bestanden te delen. Het is gemakkelijk te integreren met je vertrouwde werkomgeving zoals Outlook, Gmail en je mobiele telefoon. Dit is de Platinum variant.

 • Krijg advies van onze consultant
 • Ontvang hulp bij implementatie
 • Bescherm gevoelige informatie

Veilig mailen in het (speciaal) basisonderwijs

In het onderwijs wordt vaak bijzondere en gevoelige informatie gedeeld via de mail. Denk aan BSN-nummers van leerlingen of medewerkers, of zorgdossiers met gegevens over het functioneren van de leerling. E-mailbeveiliging is daarom een must voor je onderwijsorganisatie. Want: hiermee verklein je de kans op een datalek. Lees alles over veilig mailen.

Een mailoplossing biedt de zekerheid dat data veilig wordt verstuurd. SmartLockr is een van de oplossingen die wij aanbieden. In het vergelijkingsdocument vergelijken we dit product met een aantal andere moderne veilige e-mailoplossingen.

Mailoplossing van SmartLockr

Dagelijks versturen we heel wat e-mails. Helaas kunnen er flink wat dingen misgaan, denk aan gegevens die bij de verkeerde personen terechtkomen. Want wist je dat 66% van de datalekken ontstaat door het verzenden van persoonsgegevens of andere vertrouwelijk informatie naar een verkeerde ontvanger?

SmartLockr versleutelt je berichten en zorgt dat onbevoegden geen toegang krijgen. Daarnaast verifieert de tool de e-mailadressen en bijlagen voor verzending. Dit creëert bewustwording waardoor de kans verkleint dat je een bericht naar de verkeerde persoon stuurt.

Met SmartLockr geef je de e-mails de look and feel van je eigen onderwijsorganisatie met je eigen huisstijl.

Waarom kiezen voor SmartLockr?

Met deze oplossing van SmartLockr:

 • verlaag je de kans dat gevoelige informatie op een niet-veilige manier wordt verstuurd;
 • vergroot je de bewustwording van medewerkers;
 • worden berichten veilig verstuurd met een Transport Layer Security (TLS) verbinding;
 • worden berichten versleuteld en met end-to-end encryptie kan alleen de geauthentiseerde ontvanger het bericht lezen;
 • wordt gevoelige informatie in berichten herkend door Machine Learning;
 • stel je zelf in voor welk type content je waarschuwingsmeldingen wilt ontvangen.

Het product werkt goed samen met:

 • Microsoft 365 (Outlook)
 • Google (Gmail) - let op: alleen SmartLockr Platinum

Verschillen SmartLockr Platinum en Gold

SmartLockr Platinum is beschikbaar vanaf 50 licenties. Wil je minder licenties aanschaffen? Neem dan een kijkje bij SmartLockr Gold. SmartLockr Gold integreer je eenvoudig met de Outlook desktop app. De implementatie is hierdoor minder tijdintensief.

SmartLockr Platinum kun je ook integreren met Gmail, Outlook in de browser en je mobiele telefoon of tablet. Daarnaast biedt de Platinum licentie een Single Sign-On (SSO) functie, en kun je in de tool je eigen domeinnamen voor de portalen gebruiken.

Implementatie van SmartLockr

Heb je hulp nodig bij de installatie en implementatie van SmartLockr? Laat het over aan onze consultant! Lees meer over implementatie.

Meer informatie?

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op of bekijk de website van SmartLockr.

Veelgestelde vragen

Neem contact met ons op als je het aantal licenties wil verhogen. Het advies is om de licenties ruim af te nemen. Verhogen is mogelijk met een minimum van 5 licenties.
Om het aantal licenties te berekenen, tel je het aantal gebruikers bij elkaar op. SmartLockr Platinum is beschikbaar vanaf 50 licenties. Wil je minder licenties aanschaffen? Neem dan een kijkje bij SmartLockr Gold.
Je kunt voor SmartLockr een demo aanvragen. Neem hiervoor contact op met APS IT-diensten.
Er is slechts één SSL certificaat/domeinnaam/URL mogelijk per tenant. Maar, je kunt wel meerdere brandings gebruiken. Denk aan verschillende huisstijlen, logo’s en merknamen.
Voor deze overeenkomst hebben we de verwerkersovereenkomst van SmartLockr getoetst. Ook is SmartLockr officieel gecertificeerd voor de NTA 7516. Dit is een norm die beschrijft aan welke randvoorwaarden voldaan moet worden bij de communicatie over persoonlijke (gezondheids)informatie.
Ondersteuning en support vind je bij het SmartLockr Helpcentrum.
Ja, dit kan alleen met SmartLockr Platinum (en niet met Gold).