Licentie

YourSafetynet IBP-tooling

Krijg meer grip op de voortgang van jullie IBP-beleid met YourSafetyNet.

 • GRC-tooling ontwikkeld voor én met het onderwijs
 • Ga projectmatig aan de slag met het normenkader IBP
 • Een veilige omgeving voor alle beleidsdocumentatie

GRC-tooling in het onderwijs

Eind 2027 moet ieder schoolbestuur alle risico’s op het gebied van informatiebeveiliging en privacy in kaart hebben gebracht en maatregelen hebben genomen om deze risico’s zo klein mogelijk te maken. Dat staat in het normenkader Informatiebeveiliging en Privacy (IBP). Voldoen aan dit normenkader vormt echter voor veel besturen een aanzienlijke uitdaging. Een oplossing voor Governance, Risk en Compliance (GRC) geeft jullie meer grip op het IBP-traject en helpt om stap voor stap de maatregelen te doorlopen.

Wat is YourSafetyNet?

YourSafetynet is een krachtige GRC-oplossing die schoolbesturen ontzorgt bij hun IBP-traject en meer grip geeft op het beleid. De tool biedt allerlei handvatten om de facetten van IBP projectmatig te doorlopen en in goede banen te leiden. Zo kunnen jullie belangrijke (beleids)documentatie uploaden, taken toewijzen, de status van projecten bijhouden, rapportages maken en nog veel meer! En dat allemaal centraal op één platform.

Inmiddels wordt YourSafetynet al door ruim 375 schoolbesturen gebruikt en biedt de oplossing een goede basis voor verplichte rapportages in het jaarverslag. Tip: lees ook de ervaringen van andere schoolbesturen en organisaties met YourSafetynet.

Belangrijkste functionaliteiten op een rijtje

 • Organiseren
  YourSafetynet heeft een gebruiksvriendelijke workflow die jullie stap voor stap navigeert door alle IBP-maatregelen en de voortgang daarvan. Deze workflow is ingericht volgens de PDCA-cyclus (Plan/Do/Check/Act). Je kunt bijvoorbeeld precies aangeven welke acties er zijn afgerond, in uitvoering zijn of juist nog niet gestart.
   
 • Structureren
  Binnen YourSafetynet kun je alle documentatie veilig opslaan en beheren. Denk aan verwerkingsafspraken, inzageverzoeken en andere IBP-beleidsdocumenten. Je importeert de gegevens eenvoudig en kunt hierbij ook handige templates gebruiken. Daarnaast heeft YourSafetyNet online registers, zowel voor verwerkingsactiviteiten als voor beveiligingsincidenten en datalekken. Bij een melding van een incident worden de details doorgestuurd naar de juiste personen, die deze verder kunnen classificeren en opvolgen.
   
 • Presenteren
  Het bestuur, de Privacy Officer, de FG en stafmedewerkers kunnen op bestuurs- of schoolniveau inzien wat de actuele voortgang en status is per onderdeel. Wat is er precies gedaan en wat moet nog?
   
 • Rapporteren
  De overige betrokkenen, zoals het College van Bestuur, krijgen eenvoudig inzicht in het voortgangstraject met overzichtelijke grafieken en dashboards. Met deze rapportages kunnen jullie beter sturen én bijsturen.

Set-upkosten YourSafetynet-omgeving

Jullie ontvangen een geheel eigen, afgeschermde en beveiligde YourSafetynet-omgeving. Alvast ingericht en afgestemd op de (privacy)medewerkers die de YourSafetynet-omgeving gaan gebruiken. Binnen deze omgeving krijgt iedere gebruiker een persoonlijk dashboard, afhankelijk van de toegewezen rollen.

Het is mogelijk om Single Sign-On (SSO) te implementeren. Dit maakt het inloggen en registreren van gebruikers een stuk eenvoudiger! De omgeving kan ook extra beveiligd worden met multifactorauthenticatie (MFA).

Ondersteuning door YourSafetynet (optioneel)

Het is mogelijk om ondersteuning te krijgen bij de adoptie van de tooling. Dit is optioneel, maar zeker aan te raden. De consultants van YourSafetynet helpen jullie (privacy)medewerkers graag stap voor stap op weg in de omgeving. Zij hebben al veel ervaring met het implementeren van de oplossing in het onderwijs.

De ondersteuning bestaat uit één of twee dagen:

 • Dag 1: praktische ondersteuning bij het gebruik van de YourSafetynet-software en uitleg over onder andere: extra beheerders toevoegen, aanmaken en delen van documenten vanuit de templates en delen van de documenten op organisatieniveau.
 • Dag 2: praktische ondersteuning bij het gebruik van het register van verwerkingsactiviteiten en het register van beveiligingsincidenten en datalekken.
Hebben jullie interesse in begeleiding en advies van YourSafetynet? Geef dit aan bij het aanvragen van de offerte. Je kunt kiezen voor dag 1 of dag 1 én dag 2. Ons advies is om te kiezen voor beide dagen.
 

YourSafetynet High Availability & Data Recovery (optioneel)

Standaard draait de YourSafetynet-omgeving binnen de Availability Zone Amsterdam (het datacenter van TransIP Group in Amsterdam) Dit is een gecertificeerd datacenter, ingericht en beheerd volgens kwaliteitsnormering ISO9001, ISO27001 en NEN7510. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er door een grote storing tijdelijk geen verkeer mogelijk is naar dit datacenter.

Een tweede Availability Zone

Via High Availability & Data Recovery kun je de omgeving dubbel uitvoeren in een andere Availability Zone: in Delft (ook een datacenter van TransIP Group). In geval van een onbereikbaar platform in Amsterdam, zal de YourSafetynet-omgeving via automatische failover overschakelen naar het datacenter in Delft. Daar merken jullie vrijwel niets van; de omgeving blijft beschikbaar via hetzelfde adres. De gegevens worden real-time in beide Availability Zones opgeslagen. Zo hoef je niets te doen, maar verlaag je wél de kans op mogelijke downtime (periode dat de omgeving niet bereikbaar is) van de YourSafetynet-omgeving aanzienlijk!

YourSafetynet regelt de inrichting van de tweede Availability Zone.

Inclusief back-up van omgeving in tweede Availability Zone

Als schoolbestuur zijn jullie zelf verantwoordelijk voor het gebruik van de YourSafetynet-omgeving. Soms krijgen onbevoegden toch toegang tot jullie gegevens, bijvoorbeeld door een gestolen wachtwoord (en geen ingeschakelde MFA). Ook kan een gebruiker per ongeluk belangrijke gegevens verwijderen. Zo zijn er nog tal van mogelijke oorzaken om verwijderde data terug te willen halen. Daarom bieden we een optie voor automatische back-ups van jullie totale YourSafetynet-omgeving, die op verzoek teruggezet kan worden.

Vragen of meer informatie?

Neem gerust contact op met onze schooladviseur Jessica Heller via j.heller@apsitdiensten.nl of 030 - 285 68 23. Ook kun je via ons een vrijblijvende online demosessie aanvragen.

Veelgestelde vragen

Ja, zeker! Al jullie bestaande documenten kun je eenvoudig integreren of uploaden. Zo pak je eenvoudig de draad weer op en is opnieuw beginnen niet nodig.
Ja, YourSafetynet biedt live demo's aan via online sessies. Deze kunnen op aanvraag kosteloos worden ingepland en zijn geheel vrijblijvend. Geef je interesse in de demo aan via het offerteformulier.
Je bestelt YourSafetynet voor de gehele onderwijsinstelling, dus voor het totaal aantal medewerkers en leerlingen.
De precieze prijs voor YourSafetynet hangt af van jullie specifieke wensen zoals de looptijd voor de licentie, de keuze voor advies en begeleiding en/of de keuze voor High Availability & Data Recovery. Via een offerte-aanvraag kunnen we direct een prijsberekening op maat voor je maken.
Je hebt de keuze uit een looptijd van 1, 2, 3 of 4 jaar. Vraag via de offerte een prijsberekening aan voor de gewenste looptijd.
Na je bestelling zal YourSafetynet de licentie aanmaken en de online omgeving beschikbaar stellen. Dit duurt doorgaans 3 tot 5 werkdagen.
Neemt het aantal gebruikers sterk af of juist toe, bijvoorbeeld door fusies of overnames? Neem dan contact met ons op.

De klantenservice van YourSafetynet biedt ondersteuning via support@yoursafetynet.com of 085 - 060 411 6. Voor technische vragen en productondersteuning kies je voor Helpdesk ondersteuning.

Op de website van YourSafetynet vind je allerlei handige instructievideo's en aanvullende informatie. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van YourSafetynet? Neem gerust contact op met onze schooladviseur Jessica Heller via j.heller@apsitdiensten.nl of 030 - 285 68 23. Ook kun je via ons een vrijblijvende online demosessie aanvragen.

In het kort

 • Aanbieder
  YourSafetynet

Offerte of meer informatie aanvragen

Aanvragen offerte of prijsberekening YourSafetynet

Via de knop hieronder kun je een offerte en/of prijsberekening voor YourSafetynet bij ons aanvragen.

Aanvragen

Hulp nodig?

Neem dan gerust contact op met onze Servicedesk. We staan iedere werkdag van 8.30 tot 17.00 uur voor je klaar!