Adobe-overeenkomst

Per 1 juni is er een nieuwe Adobe-overeenkomst ingegaan voor een periode van twee jaar. In deze nieuwe Adobe-overeenkomst rekent u af per fte op basis van de DUO-cijfers (peildatum 2017). Hierdoor zijn schoollicenties qua prijs toegankelijker voor het onderwijs.

U kunt in de nieuwe overeenkomst kiezen voor het complete pakket van professionele producten, de Creative Cloud for Enterprise. De software mag dan onbeperkt geïnstalleerd worden op devices die eigendom zijn van de school. Ook op alle devices in de klaslokalen en computerslokalen. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste Adobe-producten.

Belangrijkste producten uit Creative Cloud for Enterprise

Photoshop: beeldbewerkingsprogramma, waarmee u eenvoudig de gemaakte schoolactiviteitenfoto’s vanaf uw vanaf uw smartphone of camera op uw pc bewerkt en categoriseert. 

Premiere Pro: videobewerkingsprogramma, waarmee u beeldmateriaal kunt editen rechtstreeks vanaf uw camera of smartphone. Zowel geschikt voor professionals en beginners. 

Adobe XD: een gemakkelijk te gebruiken en zeer laagdrempelig programma voor het ontwerpen van websites, mobiele apps en meer. Bouw bijvoorbeeld samen met een groep leerlingen een eigen website of mobiele app.

Adobe Captivate: Met Captivate maakt u een les of leermethode, aangepast op de wensen en behoeften van leerlingen.

InDesign: met InDesign maakt u eenvoudig een professionele nieuwsbrief en/of schoolblad welke u vervolgens digitaal kunt delen met leerlingen en ouders.   

Acrobat Pro: biedt onder meer mogelijkheden voor leerkrachten om (interactieve) lesstof te creëren. Daarnaast zijn er voor bijvoorbeeld bestuurs- en administratiekantoren interessante functionaliteiten, zoals het bewerken – en toegankelijk maken van PDF’s of het digitaal ondertekenen van een document. 

Adobe Sign: zal later dit jaar beschikbaar komen. Sign biedt de mogelijkheid snel en veilig een handtekening van bijvoorbeeld ouders te verzamelen en vervangt het via brieven toestemming vragen aan ouders.

Dummy

Vragen of meer informatie?

Op werkdagen zijn we bereikbaar tussen 8:30 uur en 17:00 uur via 030 2856 870 of stuur een e-mail naar info@apsitdiensten.nl.