Intune for Education

Met Microsoft Endpoint Manager (voorheen Intune) beheer je alle apparaten binnen het schoolnetwerk (ook privé apparaten van medewerkers en leerlingen*) via de cloud of via je bestaande lokale System Center Configuration Manager. Het zorgt ervoor dat het beheer van apparaten eenvoudiger wordt en zelfs op afstand gedaan kan worden. 

In één overzicht zie je alle apparaten en kun je deze eenvoudig beheren door beveiligings- en beleidsregels in te stellen. Wanneer je gebruikmaakt van Azure Active Directory, dan kun je dit integreren. Medewerkers kunnen een gebruiksklare pc krijgen zonder tussenkomst van een ICT-er.

Wordt een pc gestolen, dan kun je deze op afstand terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Maar ook het forceren van updates op apparaten beheer je hiermee zodat er nooit een beveiligingslek kan ontstaan door een vergeten update.

*Hierbij neem je niet de controle over hun gehele apparaat, maar wordt enkel de veilige toegang tot bedrijfsgegevens gewaarborgd door aan te geven wat wel en niet mag met bedrijfsgegevens.

Intune versus Education-variant

Intune for Education is een eenvoudige stapsgewijze Express-configuratiewizard van Microsoft Endpoint Manager . Het biedt vereenvoudigd apparaatbeheer van Windows 10 en omvat de belangrijkste configuratie-instellingen die vaak op scholen worden gebruikt. 

Scholen die een licentie hebben voor Intune for Education hebben ook toegang tot de volledige Endpoint-console. Intune for Education is het meest geschikt voor kleinschalig gebruik. Heb je meer mogelijkheden nodig? Dan is Endpoint Manager (de volledige versie van Intune) beter. In de volledige versie kun je namelijk apparaten beheren en zijn er veel meer opties omtrent beleidsinstellingen mogelijk. Je kan deze omgeving meer naar eigen voorkeur inrichten. 

Apparaten gebruiksklaar maken

Door Microsoft Endpoint manager is het niet meer nodig om als beheerder een apparaat handmatig gebruiksklaar te maken. Vooraf zet je (bijna) alle gewenste instellingen klaar, zodat een medewerker direct kan inloggen met zijn of haar schoolaccount. Vervolgens start de pc op en installeert op de achtergrond alles wat je vooraf hebt ingesteld. 

Overzicht en tijd besparen

Via Microsoft Endpoint manager heeft een beheerder duidelijk overzicht hoe en welke applicaties gebruikt worden binnen de organisatie. Ook is het mogelijk de toegang van bepaalde apps te ontzeggen. Zo houd je de regie over het gebruik van applicaties en zorg je er dat de veiligheid van de data binnen jullie organisatie gewaarborgd blijft.

Ook goed om te weten: Moet je een pc opnieuw instaleren? Dan kan je deze eenvoudig instellen.  Hier gaan we dieper op in tijdens de basistraining Intune.

Nog meer weten over Intune for Education?

  • Volg de basistraining Intune waar u inzicht krijgt hoe u de toepassing basaal inricht en beheert
  • Of bekijk het webinar dat we hier onlangs over gaven onderaan deze pagina!
Dummy
Dummy

Functionaliteiten op een rij

  • Stel apps en programma’s beschikbaar aan leerlingen en leerkrachten op afstand.
  • Bescherm informatie door te bepalen welke gebruikers toegang hebben en hoe informatie gedeeld wordt.
  • Met School Data Sync laat je schoolgegevens uit de bestaande informatiesystemen (denk aan ParnasSys) synchroniseren met Microsoft 365.
  • Beveilig data vanuit Endpoint en zorg dat deze data veilig blijft.
  • Bespaar tijd door installaties niet meer handmatig te doen.
  • Maak een apparaat gebruiksklaar zodat medewerkers snel aan de slag kunnen en alles direct beschikbaar is.
Dummy
Een van de grootste voordelen van Intune is dat je veel devices kunt beheren, waaronder Windows en Apple devices. Hierdoor hebben we één beheersysteem voor alle apparaten. Vanaf een dashboard kun je instellingen aanpassen, apps pushen en devices resetten. Op deze manier houden de scholen alle vrijheid, zonder dat ze bezig moeten zijn met ingewikkelde installaties. Dit geeft de ICT-coaches op school meer tijd om inhoudelijk bezig te zijn met ICT. Dankzij Intune hebben we de regie in eigen handen en zijn we steeds minder afhankelijk van externe partijen.
Ilja Franken, Bovenschoolse ICT Coördinator, Xpect Primair

Bekijk ons webinar Intune terug

In het webinar van 13 december leggen we je uit hoe je apparaten op school kunt beheren en beveiligen.