Intune for Education

Met Intune beheert en configureert u apparaten voor leerlingen en leerkrachten via de cloud. Het zorgt ervoor dat het beheer van apparaten eenvoudiger wordt. 

Intune versus Education-variant

Naast Intune bestaat er de variant: Intune for Education. De Education-versie is onderdeel van de gewone variant en zeer eenvoudig in gebruik. Intune for Education kan op zichzelf worden gebruikt of samen met de volledige Intune-variant. Met Intune for Education beheert u Windows 10- en iOS-apparaten. Om Android-apparaten te beheren, gebruikt u de volledige Intune-versie. Beide versies kunt u gebruiken als u via APS IT-diensten de cloudbundel besteld heeft.

Apparaten gebruiksklaar maken.

Door Intune for Education is het niet meer nodig om als beheerder een apparaat handmatig gebruiksklaar te maken. Met Intune zet u (bijna) alle gewenste instellingen namelijk vooraf klaar, zodat een medewerker direct kan inloggen met zijn of haar schoolaccount. Volgens start de pc op en installeert op de achtergrond alles wat u vooraf in Intune ingesteld heeft. 

Overzicht en tijd besparen

Via Intune heeft een beheerder duidelijk overzicht hoe en welke applicaties gebruikt worden binnen de organisatie. Ook is het mogelijk de toegang van bepaalde apps te ontzeggen. Zo houdt u de regie over het gebruik van applicaties.

Ook goed om te weten: heeft u een pc die niet meer opstart en opnieuw geïnstalleerd moet worden? Met één handeling zorgt een beheerder ervoor dat een pc opnieuw ingesteld wordt met Intune. Hier gaan we dieper op in tijdens de basistraining Intune.

Nog meer weten over Intune for Education?

  • Volg de basistraining Intune waar u inzicht krijgt hoe u de toepassing basaal inricht en beheert
  • Of bekijk het webinar dat we hier onlangs over gaven onderaan deze pagina!
Dummy
Dummy

Functionaliteiten op een rij

•  Stel apps en programma’s aan leerlingen en leerkrachten beschikbaar op afstand.
•  Bescherm informatie door te bepalen hoe gebruikers toegang hebben en hoe informatie gedeeld wordt.
•  Met School Data Sync laat u schoolgegevens uit uw bestaande informatiesystemen (denk aan Parnassys) synchroniseren met Microsoft 365.
•  Beveilig data vanuit Intune en zorg dat deze data veilig blijft.
•  Bespaar tijd door installaties niet meer handmatig te doen.

Dummy
Een van de grootste voordelen van Intune is dat je veel devices kunt beheren, waaronder Windows en Apple devices. Hierdoor hebben we één beheersysteem voor alle apparaten. Vanaf een dashboard kun je instellingen aanpassen, apps pushen en devices resetten. Op deze manier houden de scholen alle vrijheid, zonder dat ze bezig moeten zijn met ingewikkelde installaties. Dit geeft de ICT-coaches op school meer tijd om inhoudelijk bezig te zijn met ICT. Dankzij Intune hebben we de regie in eigen handen en zijn we steeds minder afhankelijk van externe partijen.
Ilja Franken, Bovenschoolse ICT Coördinator, Xpect Primair

Bekijk ons webinar Intune terug

Op 13 december organiseerden we een webinar waarin u meer hoort over Intune en de mogelijkheden voor het onderwijs.


test