Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 is een product waar steeds vaker over gesproken wordt. Maar weet u wat er precies mee bedoeld wordt en welke producten eronder vallen? Dat leggen we op deze pagina uit.   

De Microsoft-onderdelen 

Microsoft 365 is een bundeling van drie verschillende Microsoft-producten. Namelijk Office 365, EM+S en Windows 10. Wanneer u met de Microsoft 365 suite wilt werken, heeft u twee mogelijkheden. U kunt kiezen voor Microsoft 365 A3, deze zit in het basispakket. Daarnaast is er Microsoft 365 A5, dit is momenteel de meest uitgebreide suite. Beiden zijn gebruikerslicenties die u toekent aan specifieke gebruikers.

Sinds 1 april is ook Microsoft 365 A1 toegevoegd door Microsoft. Dit is een device licentie, bedoeld voor één specifiek apparaat. Echter zijn binnen het Microsoft-basispakket al uw devices al afgedekt. Ook is het basispakket zo volledig dat het deze licentie overbodig maakt.

Microsoft 365 A3

Beschikt uw school of bestuur over het Microsoft-basispakket, dan kunt u gebruikmaken van alle producten uit de bundel A3. In de afbeelding hieronder ziet u welke producten dat precies zijn.

Dummy
De cloudbundel
Beschikt u over het Microsoft-basispakket, dan kunt u kosteloos de Cloudbundel bestellen in onze webshop. In deze Cloudbundel zit Microsoft 365 A3 plus Office 365 ATP Plan 1. Naar de cloudbundel »
Dummy

Microsoft 365 A5

De onderdelen van A3 bieden al veel mogelijkheden voor de bescherming van uw tenant en op het gebied van online samenwerken. Wilt u meer functionaliteiten, dan kunt u ervoor kiezen om uw A3-pakket te upgraden naar A5. 

Upgraden naar A5 functionaliteiten

Er zijn verschillende pakketten waar u uit kunt kiezen om zo de upgrade naar A5 te maken, namelijk:

  • Office 365 A5;
  • EM+S A5;
  • Windows A5;
  • Microsoft 365 A5 (het volledige pakket);
  • Microsoft 365 A5 Security; 
  • Microsoft 365 A5 Compliance.

De laatste twee pakketten zijn per 1 april 2019 toegevoegd.

Wilt u meer weten over de upgrade-mogelijkheden naar A5? Bekijk deze pagina.

Dummy
In de afbeelding hieronder ziet u welke pakketmogelijkheden er zijn binnen Microsoft 365 A5
Dummy