Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 is een product waar steeds vaker over gesproken wordt. Maar weet u wat er precies mee bedoeld wordt en welke producten eronder vallen? Dat leggen we op deze pagina uit.   

De Microsoft-onderdelen 

Microsoft 365 is een bundeling van drie verschillende Microsoft-producten. Namelijk Office 365, EM+S en Windows 10. Wanneer u met de Microsoft 365 suite wilt werken, heeft u twee mogelijkheden. U kunt kiezen voor Microsoft 365 A3, deze zit in het basispakket. Daarnaast is er Microsoft 365 A5, dit is momenteel de meest uitgebreide suite. Beiden zijn gebruikerslicenties die u toekent aan specifieke gebruikers.

Ook bestaat er een Microsoft 365 A1 licentie (dit is een ander product dan de gratis Office 365 A1 licentie). Dit is een device licentie, bedoeld voor één specifiek apparaat. Echter zijn binnen het Microsoft-basispakket al uw devices al afgedekt. Ook is het basispakket zo volledig dat het deze licentie overbodig maakt.

Microsoft 365 A3

Beschikt uw school of bestuur over het Microsoft-basispakket, dan kunt u gebruikmaken van alle producten uit de bundel A3. In de afbeelding hieronder ziet u welke producten dat precies zijn.

Dummy
De cloudbundel
Beschikt u over het Microsoft-basispakket, dan kunt u kosteloos de Cloudbundel bestellen in onze webshop. In deze Cloudbundel zit Microsoft 365 A3 plus Office 365 ATP Plan 1. Naar de cloudbundel »
Dummy

Microsoft 365 A5

De onderdelen van A3 bieden al veel mogelijkheden voor de bescherming van je tenant en daarnaast op het gebied van online samenwerken. Wil je meer functionaliteiten, dan kun je ervoor kiezen om je A3-pakket te upgraden naar A5.  

Upgraden naar A5 functionaliteiten via een bundel

Er zijn verschillende pakketten (bundels van specifieke producten) waar je uit kunt kiezen om zo de upgrade naar A5 te maken, namelijk: 
  • Office 365 A5
  • EM+S A5;
  • Windows A5;
  • Microsoft 365 A5 (het volledige pakket);
  • Microsoft 365 A5 Security;
  • Microsoft 365 A5 Compliance;
  • Microsoft 365 A5 Info Protection & Governance;
  • Microsoft 365 A5 Insider Risk Management;
  • Microsoft 365 E5 eDiscovery and Audit.

In de afbeelding hieronder zie je alle bovengenoemde pakketten en de onderdelen die erin te vinden zijn. Sommige onderdelen zijn ook als los product beschikbaar. 

 


Dummy

Wil je meer weten over de upgrade-mogelijkheden naar A5? Bekijk deze pagina