Minecraft op school

Wilt u Minecraft Education als lesmethode gebruiken in de klas? Daar zullen uw leerlingen wel oren naar hebben. Maar ook voor leerkrachten kan de game uitkomst bieden. Op deze pagina geven we informatie over de licentie, de technische eisen en de interessante functionaliteiten van Minecraft Education.

Beginnen met Minecraft

Iedere school met een Microsoft overeenkomst en een Office 365 licentie kan Minecraft aanschaffen bij APS IT-diensten. Een Office 365 account kan door een school met een Microsoft basisovereenkomst gratis worden aangevraagd. Voor het spel is minimaal Windows 10 of OS X nodig. Belangrijk om te weten: leerlingen kunnen enkel met andere Office 365 Education accounts spelen wanneer deze tot hetzelfde schooldomein behoren. Tevens is de game niet in het Nederlands beschikbaar, enkel de Engelse versie.

 

Handige functionaliteiten van Minecraft Education

De originele editie van Minecraft wordt al jarenlang gespeeld door kinderen van over de hele wereld en ook de Education versie begint meer een meer klaslokalen te veroveren. De nieuwe versie heeft dan ook tal van functionaliteiten die ideaal zijn voor gebruik in de klas. Denk aan speciale lespakketten waar leerkrachten gebruik van kunnen maken, maar ook is er een handige tutorial beschikbaar op de Minecraft Education website.

Wilt u nog meer weten? Kom dan naar onze speciale Minecraft training, waar u alles leert over het inrichten van het spel, de mogelijkheden en benodigdheden.

Bekijk hier het interview met Joop van der Velde over zijn ervaringen in de klas met Minecraft Education. Joop is leerkracht van groep 8 op basisschool de Librije.

Starten met Minecraft?

  • Iedere school met een Microsoft overeenkomst en een Office 365 licentie kan Minecraft aanschaffen.
  • Voor het spel is minimaal Windows 10 of OS X nodig.
Dummy
Ik heb er een kereltje tussen zitten; hij staat normaal gesproken niet gelijk vooraan. Maar in dit soort situaties komt die jongen op een soort van voetstuk te staan, omdat hij dit gewoon heel erg goed kan. En daar groeit hij van, dat is heel leuk om te zien.
Joop van der Velde, leerkracht groep 8, basisschool de Librije